Naslovnica Šport Argentinske Pume so prvič nadigrale novozelandske All Blackse

Argentinske Pume so prvič nadigrale novozelandske All Blackse

Avtor: Spletno Uredništvo

Ena najbolj zanimivih športnih zgodb leta 2020 prihaja iz sveta ragbija. Reprezentanca Argentine je namreč pravkar prvič v zgodovini premagala Novo Zelandijo, bilo je 25:15. Tako se je Argentina dokončno vpisala med elito svetovnega ragbija, saj je postala šele sedma reprezentanca na svetu, ki ji je uspelo poraziti slavne All Blackse.

Argentinske Pume so prvič nadigrale novozelandske All BlackseJunak zgodovinske argentinske zmage je bil strelec vseh 25 točk Nicholas ‘Nico’ Sanchez (foto: FB Contexto Tucuman)

 

Ragbi reprezentanca Argentine je pravkar poskrbela za enega največjih šokov v zgodovini sodobnega ragbija. Na tekmi turnirja ‘Treh nacij’, ki ga gosti Avstralija, so namreč Argentinci, imenovali tudi Pume, presenetili Novo Zelandijo in jo zasluženo premagali s 25:15. Argentina je na tem srečanju od začetka igrala odlično, zbrano in izjemno čvrsto, pri čemer sama ni delala napak, izkoristila pa je vsako malenkost, ki so ji jo ponudili nasprotniki.

Prvi polčas so Južnoameričani dobili s 16:3, potem pa so v drugem zadeli še s treh prostih udarcev in tako odbili vse juriše slavnih All Blacksov. Na koncu je bilo 25:15 in slavje Pum je bilo razumljivo zelo emocionalno. Argentina namreč doslej nikoli ni premagala večkratnih svetovnih prvakov iz Nove Zelendije – še najbližje je bila leta 1985, ko je v Buenos Airesu remizirala z 21:21. Junak zgodovinske včerajšnje zmage pa je bil Nicholas ‘Nico’ Sanchez, ki je sam dosegel kar vseh 25 točk za modrobele. 

Zmaga Argentine na igrišču West Sydneya je bila še toliko bolj neverjetna, kerj so člani argentinske reprezentance letos zaradi pandemije koronavirusa preživeli večji del leta po karantenah oziroma izven igrišč in so bili glede zaradi tega še v slabšem položaju kot njihovi prestižni nasprotniki. Velja še poudariti, da je novozelandska reprezentanca od leta 1903 do včeraj doživela poraze le proti reprezentancam Avstralije, Južne Afrike, Anglije, Francije, Walesa in Irske.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.