Naslovnica Slovenija Dvanajst odobrenih projektov v enem tednu

Dvanajst odobrenih projektov v enem tednu

Avtor: Spletno Uredništvo
V Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so v zadnjem tednu izjemno aktivni, saj so odobrili sredstva za kar 12 različnih projektov. Polovica projektov se tiče kolesarskih povezav, ostali pa varovanja voda in gospodarskih dejavnosti.
Izjemen pogled na krajinski park Pivška presihajoča jezera (foto: FB Pivška presihajoča jezera)

V Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so nazadnje potrdili, da bodo namenili evropska sredstva za izboljšavo vodovodnih sistemov v občinah Brežice in Bistrica ob Sotli. Gre za 8 milijonov evrov vreden projekt, Kohezijski sklad (KS) bo od tega zagotovil nekaj več kot 4 milijone evrov. Podobno so odobrili denar za posodobitev vodovodnega sistema v občini Renče-Vogrsko.

Modernizacija tega vodovodnega sistema (Mrzlek) bo vredna 2,6 milijona evrov, KS jih bo prispeval 1,3 milijona. Z vodami je povezan tudi projekt za hidravlične izboljšave v Sevnici, vreden 4,2 milijona evrov – KS bo priskrbel 2,2 milijona. Soroden je tudi projekt ‘Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v občini Lenart’, le da bo stal 5,6 milijona evrov, pri čemer bo Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR) prispeval skoraj 2,8 milijona evrov.

Z vodo je povezan tudi projekt ohranjanja krajinskega parka Pivška presihajoča jezera, ki je vreden prek 3 milijone evrov, od ESRR pa jih bo zagotovil večino – skoraj 2,4 milijona evrov. Kar 6 projektov pa je namenjenih kolesarskim povezavam. Evropska sredstva (skupno 11.908.000 evrov) bodo šla za kolesarske poti v Gornji Radgoni, Kočevju, Železnikih, v Miklavžu na Dravskem polju, v občini Apače in za kolesarsko povezavo med Kamnikom Ljubljano.

Prav tako so še podrli gradnjo malih sončnih elektrarn in sicer je za razpis na voljo 10 milijonov evrov, od tega jih bo 5 milijonov zagotovil KS. 573 tisoč evrov bo vreden projekt industrijske cone v Dobju, od tega bo ESRR nakazal 202 tisoč evrov, za podjetniški inkubator v Postojni pa bodo skupno namenili slabih 1,5 milijona evrov, pri čemer bo ESRR prispeval 783.000 evrov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.