Naslovnica Trendi Dva vrhunska koncerta, deset zanimivih filmov in Festival šansonov

Dva vrhunska koncerta, deset zanimivih filmov in Festival šansonov

Avtor: Spletno Uredništvo
Z RTV Slovenija so za drugo polovico meseca oktobra napovedali vrsto dogodkov in programskih novosti. S poklonom glasbeniku Jožetu Privšku se bo že v nedeljo začela nova sezona koncertnega cikla Ars in Drama, poklonili se bodo 100-letnici Iva Robiča, predstavili serijo 10 zanimivih festivalskih filmov in izpeljali zaključno dejanje Festivala slovenskega šansona, ki bo v Rogaški Slatini.
Dva vrhunska koncerta, deset zanimivih filmov in Festival šansonov

Plakat za koncert ob stoletnici Iva Robića (foto: Služba za komuniciranje RTV Slovenija)

Že pojutrišnjem, v nedeljo 15. oktobra 2023, v SNG Drama Ljubljana ob 20. uri na sporedu koncertni ‘Poklon Jožetu Privšku’. To bo prvi od štirih glasbenih večerov v sezoni 2023/24 koncertnega ciklusa Ars in Drama (ki bo obenem zadnji pred popolno prenovo SNG). Ob Big Bandu RTV Slovenija bodo nastopili tudi priznani vokalni solisti Oto Pestner, Alenka Godec in Nina Strnad, vse pa bo potekalo pod vodstvom dirigenta Lenarta Krečiča.

Nato bodo glasbeniki Big Banda že prihodnjo nedeljo, 22. oktobra 2023, ob 18. uri nastopili v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. Na vrsti bo namreč počastitev 100. obletnice rojstva avtorja in pevca Iva Robića. Big Band RTV Slovenija bo poskrbel za večer njegovih uspešnic v jazzovski preobleki, vokalni solist bo hrvaški pevec Danijel Čačija, za aranžmaje bo poskrbel Pavel Klimashevsky, orkester pa bo vodil dirigent Sigi Feigl.

Od 21. oktobra pa vse do 25. novembra bo na TV SLO 1, TV SLO 2 in tudi na spletnem mestu RTV 365 na ogled deset zanimivih filmov. Te filmske produkcije so bile letos prikazane na največjem slovenskem filmskem festivalu Liffe. Gre pretežno za filme s prostora nekdanje skupne države SFRJ, ki so bili na festivalu zelo dobro sprejeti s strani publike in pa tudi s strani filmskih kritikov.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija pa je še oznanila, da se bo v soboto 28. oktobra v Rogaški Slatini Kmalu iztekel Festival slovenskega šansona. Ta festival se je letos spomladi po kar desetletnem premoru vrnil na Prvi program Radia Slovenija. Zaključni festivalski večer bo potekal na praznični ‘Dan RTV’, ob tej priložnosti pa bodo podelili tudi letošnji Ježkovi nagradi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.