Naslovnica Magazin Dva plusa in en kar velik minus

Dva plusa in en kar velik minus

Avtor: Spletno Uredništvo

Južnokorejski velikan Samsung je v zadnjem mesecu poskrbel za tri novosti. Dve sta za podjetje pozitivni, ena pa precej manj in sicer je šlo za nepričakovano preložitev začetka prodaje prepogljivega pametnega telefona Galaxy Fold.  

Dva plusa in en kar velik minus Pri prepogljvem Galxy Foldu je v prvem poskusu zatajila trpežnost, telefon se je izkazal za preveč občutljivega (foto: samsung.com)      

 

Pozitivni novici za družbo Samsung Electronics sta, da je Galaxy S10 5G je na lestvici kamer po oceni DxOMark zasedel prvo mesto in da je stekla prodaja novega Galaxya A80. Galaxy S10 5G se je na testiranju kamer izkazal odlično tako z glavno kamero, kot tudi s sprednjo kamero. Sicer je DxOMark neodvisni testni standard za kakovost slike mobilnih kamer. Z uporabo strogih protokolov testiranj zagotavlja nepristransko in zanesljivo oceno za zmogljivost in kakovost kamer.

“Glavna kamera in video zmogljivost Galaxy S10 5G pametnega telefona sta bili uvrščeni na prvo mesto na lestvici za pametne telefone DxOMark, s skupnimi 112 točkami – 117 za fotografije in 100 za posnetke, kar je tudi prvič, da je naprava dosegla 100 točk ali več. DxOMark potrjuje, da ima glavna kamera Galaxy S10 5G sposobnost hitrega in natančnega ostrenja ter zajemanja fotografij, ki imajo dobro raven podrobnosti, barv in izpostavljenosti pri različnih pogojih.

Galaxy S10 5G je s sprednjo kamero zasedel prvo mesto na lestvici DxOMark Selfie, s skupnimi 97 točkami – 101 za fotografije in 90 za posnetke. DxOMark je za oceno učinkovitosti kamere pri Galaxy S10 5G testiral izpostavljenost, kontrast, barvo, samodejno ostrenje, teksturo, hrup, bliskavico, artefakte, povečavo in bokeh učinek pri slabi svetlobi, notranjih prostorih in svetlih pogojih,” so zapisali pri Samsungu. 

Že pred tem je Samsung Electronics predstavil novi Galaxy A80, ki je poleg ostalih tehničnih odlik prepoznaven predvsem po vrtljivi kameri. “Sedaj se premikamo iz obdobja selfijev/sebkov v obdobje, kjer je vse dogaja v živo, saj uporabniki želijo pristnejše in pomenljivejše interakcije. Ustvarjen, da sledi tej evoluciji, Galaxy A80 prinaša navdušujoče inovacije: očarljiv zaslon, ki je skorajda brez okvirja, prva Samsung revolucionarna vrtljiva kamera in inteligentna baterija,“ pravijo Južnokorejci.  

S pomočjo prve Samsungove vrtljive kamere pametni telefon Galaxy A80 svojim uporabnikom omogoča mariskaj. “Tri kamere se samodejno izbočijo iz zadnjega dela telefona in se zavrtijo v trenutku, ko uporabnik v aplikaciji za kamero izbere način Selfie (sebek). Inovativni mehanizem kamere prinaša izjemno izkušnjo trojne kamere z visokoresolucijskimi sprednjimi in glavnimi lečami. Uporabniki lahko z 48 MP glavno kamero sedaj ujamejo živahne posnetke tako podnevi kot ponoči.

Galaxy A80 s 3D globinsko kamero omogoča funkcijo Live Focus video z odčitavanjem izmer in globine objektov. Ultra široka kamera, s katero se Galaxy A80 tudi ponaša, je dovolj močna, da ujame tisto, kar vidite,” so še dodali. Vendar pa so vse tehnične inovacije v bitki za trg včasih premalo testirane, saj enostavno ni časa za to. Tako se je Samsungu zapletlo pri inovativnem prepogljivem pametnem telefonu Galaxy Fold, saj so morali zaradi ugotovljenih pomanjkljivosti celo prestaviti začetek prodaje.

“Začetne ugotovitve iz pregleda prijavljenih pomanjkljivosti pri zaslonu so pokazale, da so te povezane s silo pri zgornjem in spodnjem delu izpostavljenega tečaja. Obstaja tudi primer, ko so snovi, najdene v napravi, vplivale na delovanje zaslona. Sprejeli bomo ukrepe za izboljšanje zaščite zaslona. Prav tako bomo izboljšali navodila za nego in uporabo zaslona, vključno z zaščitno folijo, da bodo lahko uporabniki najbolje izkoristili svoj Galaxy Fold,” so zapisali v pojasnilu za javnost. Nov datum ‘lansiranja’ pa še ni znan. 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.