Naslovnica Gospodarstvo Dva HIA razpisa so še malce raztegnili

Dva HIA razpisa so še malce raztegnili

Avtor: Spletno Uredništvo

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je podaljšalo roke za dva razpisa projekta HIA, financiranega s strani Evropske Komisije in koordiniranega s strani Razvojnega centra orodjarstva Slovenije – TECOS. Prvi razpis je namenjen ponudnikom storitev, drugi pa malim in srednjim podjetjem.

 Stojnica Razvojnega centra orodjarstva Slovenije – TECOS na lanskem Celjskem sejmu (foto: FB TECOS)

 

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je najprej podaljšalo rok razpisa za ponudnike storitev, enega od skupno treh projektov High Impact Action (HIA). Po novem je zadnji rok za prijavo 24. december 2020, pri tem razpisu za ponudnike storitev pa k prijavi vabijo podjetja z referencami na področju Industrije 4.0. Projekte HIA financira Komisija EU, ob pomoči SRIP ToP in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) pa jih koordinira center TECOS.

Sledil je še projekta HIA razpis za dodelitev vavčerjev petim slovenskim malim ali srednjim podjetjem (MSP). Tu k udeležbi vabijo slovenska mala in srednja podjetja (MSP), ki bi želela s pomočjo ‘vavčerja’ v vrednosti 50.000 evrov nadgraditi svojo proizvodno celico. »MSP bodo lahko dodeljene vavčerje porabili za plačilo storitev prijavljenim PS za nadgradnjo njihovih proizvodnih celic, tako da bodo te učinkovitejše, rekonifgurabilne, povezljive in modularne.

Namen tega je, da se na podlagi posameznih primerov nadgradnje celic izlušči specifikacije za fizično platformo oz. demo tovarno prihodnosti,« so pojasnili z MGRT. Sicer naj bi tudi ta HIA projekt povezal opremo, vire, strokovno znanje ter ljudi iz širokega kroga organizacij (raziskovalne in tehnološke organizacije, centri odličnosti, mala in srednja podjetja in drugi), ki so specializirani za razvoj in uvajanje rešitev na področju Industrije 4.0. Rok za prijavo na ta razpis je bil podaljšan do 3. januarja 2020.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.