Naslovnica Slovenija Državna nagrada in priznanja za prostovoljstvo v lanskem letu

Državna nagrada in priznanja za prostovoljstvo v lanskem letu

Avtor: Spletno Uredništvo
V Veliki dvorani Predsedniške palače so priredili sprejem ob podelitvi državne nagrade in priznanj na področju prostovoljstva za lansko leto. Državno nagrado je prejela Rožca Šonc, priznanja pa so dobile Cveta Jazbec, Terezija Vidovič, Terezija Vivod, Mateja Kos in Marjeta Čič.
Državna nagrada in priznanja za prostovoljstvo v lanskem letu

Nagrajenka Rožca Šonc (foto: Urad predsednika Republike Slovenije)

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v sodelovanju z Odborom Republike Slovenije za podelitev državne nagrade in priznanj na področju prostovoljstva in ob prisotnosti državne sekretarke na Ministrstvu za javno upravo (MJU) Urške Ban priredil poseben sprejem v Veliki dvorani Predsedniške palače in sicer za osebe, ki so se v lanskem letu najbolj izkazale na področju prostovoljstva.

»Najvišje državno priznanje za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, njegove promocije in razvoja za leto 2020 je prejela Rožca Šonc, dolgoletna vodja programa Starejši za starejše, v katerega je bilo do sedaj vključenih skoraj 200 tisoč starejših. Priznanja Republike Slovenije za prostovoljstvo pa so prejeli Cveta Jazbec, Terezija Vidovič, Terezija Vivod, Mateja Kos in Marjeta Čič,« so zapisali v izjavi za javnost MJU.

Predsednik Pahor je čestital letošnjim nagrajenkam in dejal, da je v Sloveniji zelo veliko dobrote, ki se odraža v srčnosti in prostovoljstvu, zaključil pa je z mislijo, da se prostovoljstva ne da zaukazati, lahko pa se ga spodbudi. Rožca Šonc, ki je na tem dogodku prejela najvišje državno priznanje, pa je spomnila, da so prostovoljci ljudje, ki jim je skrb za sočloveka poslanstvo.

»Poudarila je, da jim ni težko deliti svojega znanja, časa in srca pomoči potrebnim, ter se zahvalila vsem, ki so prepoznali vrednote prostovoljstva, kot družbeno vez, ki povezuje ljudi in pomaga tam, kjer je pomoč potrebna.V tednu med 17. in 23. majem poteka tudi nacionalni teden prostovoljstva, ki ga že 22 leto zapored organizira Slovenska filantropija,« pa so še dodali na MJU.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.