Naslovnica Gospodarstvo Slab milijon za Hisense kar iz Proračuna RS

Slab milijon za Hisense kar iz Proračuna RS

Avtor: Spletno Uredništvo
Na zadnji seji vladnega odbora za gospodarstvo so odobrili sredstva za povečanje proizvodnih zmogljivosti TV – Hisense. Hisense je kitajska družba, ki je lastnik Gorenja d. o. o. in je od lani tudi sponzor najbogatejšega francoskega nogometnega kluba PSG.
Laserski televizor je ena od zadnjih novosti družbe Hisense (foto: Ula Ukmar/Hisense)

Vlada Republike Slovenije je v načrt razvojnih programov 2021-2024 Proračuna RS uvrstila projekt, ki so ga poimenovali ‘Povečanje proizvodnih zmogljivosti TV – Hisense’ ter gospodarski družbi odobrila nepovratna sredstva do najvišjega skupnega zneska 997.734,81 evrov. Sredstva bodo namenjena za začetne investicije v opredmetena osnovna sredstva, prišla pa bodo iz proračunske postavke, ki je namenjena spodbujanju investicij.

»V trenutni tovarni je mogoče narediti dva milijona televizorjev letno, po zaključeni zadnji fazi projekta pa bo proizvodna kapaciteta tovarne znašala 3,9 milijone televizijskih aparatov letno, za kar bo predvidoma skupaj potrebnih osem avtomatiziranih proizvodnih linij. Obravnavani projekt bistveno prispeva tudi k regionalnemu razvoju prek ustvarjenih ali ohranjenih delovnih mest, saj bo omogočil več kot 20 novih delovnih mest,« so sporočili z Vlade RS.

Projekt se bo sicer odvijal znotraj obstoječe proizvodne lokacije podjetja Gorenje, d.o.o. v Velenju, razdeljen bo na zaporedne faze in naj bi se zaključil v obdobju treh let. Zanimivo, da je Hisenese sploh potreboval to finančno injekcijo, saj sicer z denarjem nima težav. 20. avgusta lani je namreč Hisense s francoskim nogometnim velikanom PSG-jem podpisal novo milijonsko pokroviteljsko pogodbo.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.