Naslovnica Slovenija Društvo Sommelier Slovenije z novim vodstvom

Društvo Sommelier Slovenije z novim vodstvom

Avtor: Spletno Uredništvo
Na občnem zboru Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije so izvolili novo vodstvo. Predsednik društva Sommelier Slovenije je po novem Valentin Bofulin, podpredsednika pa sta Ivan Peršolja in Davorin Škarabot.
Društvo Sommelier Slovenije z novim vodstvom

Davorin Škarabot, Valentin Bofulin in Ivan Peršolja (foto: Nina Bavčer)

Na občnem zboru Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije, ki ga je gostila Nova Gorica, so ob zaključku dosedanjega mandata opravili z volitvami članov v organe društva, poleg tega pa so sprejeli so tudi program delovanja društva za letošnje leto. Za novega predsednika društva Sommelier Slovenije so izbočili Valentina Bufolina, podpredsednika društva pa sta postala Ivan Peršolja in Davorin Škarabot.

Valentin Bofulin je obenem aktualni slovenski sommelierski prvak in bo Slovenijo še naprej zastopal tudi na pomembnih mednarodnih tekmovanjih. Ivan Peršolja, ki mu je predal predsedovanje, pa je bil do tega tedna predsednik društva skoraj polnih 17 let. Sicer je to edino slovensko društvo, ki zastopa Slovenijo v Mednarodnem sommelierskem združenju ASI (Associacion de la Sommelerie Internationale).

»Društvo za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije se že več kot tri desetletja ukvarja z razvojem pivske kulture in promocijo zmernega, kulturnega in zdravju neškodljivega uživanja vina in drugih pijač ob ustreznih priložnostih, v izbranem okolju, in ob premišljenih kombinacijah s hrano,« so ob tej priložnosti pojasnili z društva.

Spomnili so še, da je doslej tečaj 1. stopnje opravilo kar 1101 slovenskih sommelierjev, tečaj 2. stopnje je zaključilo 189 kandidatov, najzahtevnejšo 3. stopnjo pa je doslej z diplomo v naši državi pridobilo le 90 sommelierjev.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.