Naslovnica Slovenija Drugi tir in tretja os ostajata primarni strateški investiciji Slovenije

Drugi tir in tretja os ostajata primarni strateški investiciji Slovenije

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenski parlament je pravkar sprejel poroštveni zakon za 2. tir Divača-Koper in za 3. razvojno os. Oba projekta sta v Nacionalnem programu razvoja prometne infrastrukture do leta 2030 označena za strateška oziroma sta nedvomno ključna za slovensko gospodarstvo, zato je bilo sprejetje zakona o poroštvu nujen in pomemben korak.

Drugi tir in tretja os ostajata primarni strateški investiciji SlovenijeZ novo infrasturkturo se obeta razcvet poslov prek železniških povezav s Srednjo in Vzhodno Evropo (foto: luka-kp.si)

 

Poroštveni zakon so ga pripravili na Ministrstvu za infrastrukturo (MZI) z željo, da bi pospešili izvedbo teh dveh izjemno pomembnih infrastrukturnih projektov in tudi znižali stroške gradnje. Sprejeti zakon v prvem segmentu opredeljuje obveznosti družbe 2TDK d.o.o. iz naslova kreditov in dolžniških vrednostnih papirjev, najetih oziroma izdanih za financiranje izgradnje 2. tira železniške proge Divača–Koper. V drugem segmentu pa so v zakonu opredeljene tudi obveznosti družbe DARS d. d. iz naslova kreditov in dolžniških vrednostnih papirjev, najetih oziroma izdanih za financiranje izgradnje dela 3. razvojne osi.

»S predlogom zakona se ureja podelitev državnega poroštva družbi 2TDK d.o.o. za financiranje projekta izgradnje drugega tira železniške proge Divača–Koper do skupne višine 417 milijonov evrov ter Družbi DARS d.d. za financiranje izgradnje dveh odsekov na 3. razvojni osi sever in izgradnje odseka na 3. razvojni osi jug v skupni vrednosti do 360 milijonov evrov. Za vse odseke, ki so vključeni v zakon, so že potrjeni investicijski programi,« so pojasnili z MZI.  Projekt izgradnje drugega tira na relaciji Divača-Koper je zagotovo najbolj pomemben projekt v državi, saj gre za hkrati razvoj Luke Koper, za povečanje prometa po slovenskih železniških progah in s tem tudi povečanje koristi za celotno slovensko gospodarstvo.

Hkrati je projekt pomemben tudi za okoliško prebivalstvo, saj se bo zmanjšalo število požarov ob progi, odpravljena bo nevarnost novih razlitij strupenih tekočin (kot se je lani poleti zgodilo s cisterno kerozina v bližini Rižane) in s tem tveganja, da okrog 100.000 prebivalcev Slovenije nenadoma ostane brez pitne vode. Ker se bo tudi več tovornega prometa s cest preusmerilo na železnico, se bo zmanjšalo tudi onesnaženje zraka. »Vse je pripravljeno tudi za začetek graditve 3. razvojne osi, s katero bomo še dodatno izboljšali izjemno geostrateško lego Slovenije v središču Evrope, in tako ustvarili pogoje za še več tujih naložb pri nas.

S novo hitro cesto se bo Slovenija razvijala bolj enakomerno, Korošice in Korošci pa bodo končno dobili hitrejšo in bolj varno povezavo z Ljubljano in preostalo Slovenijo, ki si jo zaslužijo,« pa o drugem delu poroštva pravijo na MZI.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.