Naslovnica Trendi Drugi del Peščenega planeta se bo v kinih pojavil novembra

Drugi del Peščenega planeta se bo v kinih pojavil novembra

Avtor: Spletno Uredništvo
Pred kratkim je bil objavljen uradni napovednik filmskega spektakla ‘Dune: Peščeni planet, 2. del’, ki bo v kinematografe vstopil 2. novembra. Gre za nadaljevanje s šestimi Oskarji nagrajenega spektakla ‘Dune: Peščeni planet’ iz leta 2021.
Drugi del Peščenega planeta se bo v kinih pojavil novembra

Prizor iz nadaljevanja zgodbe o Peščenem planetu (foto: PR Blitz Film & Video Distribution Ltd.)

Kino-industrija je posnela novo nadaljevanje knjižne uspešnice Franka Herberta it leta 1965 z naslovom ‘Dune’, ali po slovensko (peščena) ‘sipina’. Prva verzija je bila posneta leta 1984 v režiji Davida Lnycha, leta 2021 pa je luč sveta ugledal ‘remake’ in bil še večji hit. Ta znanstveno-fantastični spektakel z naslovom ‘Dune: Peščeni planet’ je namreč prejel kar šest filmskih Oskarjev, kar je le dodatno potrdilo, da gre za zelo kakovosten film.

Tudi drug del je režiral Denis Villeneuve , v filmu pa igrajo Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Austin Butler, Florence Pugh, Dave Bautista, Christopher Walken, Stephen McKinley Henderson, Léa Seydoux, Stellan Skarsgård, z Charlotte Rampling in Javier Bardem. V tega igralskem kadru sta dva dobitnika Oskarja in kar pet nominirancev za to prestižno filmsko nagrado.

»’Dune: Peščeni planet, 2. del’, bo raziskoval mitološko potovanje Paula Atreidesa, po tem ko se je združil s Chani in Fremeni. Na svoji bojni poti maščevanja proti zarotnikom, ki so uničili njegovo družino, se znajde pred izbiro med ljubeznijo svojega življenja in pogubno usodo vesolja, ki jo lahko predvidi samo on,« razkriva napovednik prihajajočega filma.

Film ‘Dune: Peščeni planet, 2. del’ je bil sicer posnet na lokacijah v Budimpešti, Abu Dabiju, Jordaniji in v Italiji, v distribuciji družbe Blitz Film pa bo v kinodvoranah po Sloveniji na ogled od 2. novembra dalje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.