Naslovnica Šport Slovenija se je uvrstila na finalni turnir Lige narodov

Slovenija se je uvrstila na finalni turnir Lige narodov

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska odbojkarska reprezentanca je na tretjem turnirju Lige narodov na Filipinih pravkar premagala Kitajsko s 3:1 (21, 20, -24, 23) in se tako tudi dokončno uvrstila na zaključni turnir lige, ki bo v poljskem Gdansku potekal od 19. do 23. julija.
Slovenija se je uvrstila na finalni turnir Lige narodov

V vrhunski odbojki odloča večja želja po zmagi, vsak padec zbranosti pa je lahko usoden (foto: OZS/VolleyballWolrd)

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca, ki je na zadnji kvalifikacijski turnir Lige narodov v predmestje prestolnice Filipinov Manile odpotovala po uvrstitev na veliki finale tega tekmovanja, je svoje načrte tudi izpolnila. Sicer je bila že na prvi tekmi turnirja proti Poljski zelo blizu ključne zmage, ki bi ji zagotovila to izjemno pomembno uvrstitev, a so Poljaki po zaostanku z 0:2 napravili popoln preobrat in na koncu so zmagali s 3:2 v nizih.

Po včerajšnjem bolečem porazu so se danes varovanci slovenskega selektorja Gheorgeja Cretuja na drugi tekmi turnirja srečali s Kitajsko. Čeprav so naši odbojkarji začeli odlično, so se Kitajci izkazali z borbenostjo in do končnice prvega niza nadoknadili zaostanek, vseeno pa Slovenija ni dovolila presenečanja.  Prvi set so Slovenci dobili s 25:21.V drugem so Kitajci že sredi niza popustili, tako da je ga je Slovenija brez težav dobila s 25:20.

V tretjem setu pa so se stvari za naše, podobno kot na prvi tekmi proti Poljski, spet precej zapletle. Slovenska izbrana vrsta je namreč vodila s 24:22 in imela zaključno žogo, a so se Kitajci s štirimi zaporednimi točkami uspešno izognili porazu. Nato je sledil dramatičen četrti niz, v katerem so kitajski reprezentanti povedli s 16:11, tedaj pa je Slovenija spet prikazala svojo pravo kakovost in dobila kar 6 točk zapored.

Toda tudi Kitajci so se hitro ponovno zbrali in v končnici seta povedli s 23:22, a je sledil še zadnji napor Slovencev in s tremi zaporednimi točkami so naši ubili tri muhe na en mah. Dobili so četrti niz s 25:23, zmagali tekmo proti Kitajski z rezultatom 3:1 in se s to zmago tudi dokončno uvrstili na zaključni turnir letošnje Lige narodov, ki bo v poljskem Gdansku na sporedu od 19. do 23. julija.

Tam bo poleg domačinov Poljakov nastopilo še 7 najboljših reprezentanc iz kvalifikacijskih turnirjev lige narodov. Pred tem pa naše v filipinskem Pasay Cityju že jutri ob 9. uri čaka tekma z Italijo, v nedeljo ob istem času pa še dvoboj z Nizozemsko.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.