Naslovnica Trendi Drugačna sezona SMG predvideva šest premier in še marsikaj drugega

Drugačna sezona SMG predvideva šest premier in še marsikaj drugega

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovensko mladinsko gledališče je včeraj najavilo svojo 67. sezono, ki so jo poimenovali ‘Drugačna’. Rdeča nit celotne sezone bodo zgodbe o drugih, oziroma o drugačnih. Sezona pa bo izjemno pestra.
Drugačna sezona SMG predvideva šest premier in še marsikaj drugega

Ekipa SMG na včerajšnji predstavitvi 67. sezone (foto: foto Borut Cvetko/Mediaspeed/SMG)

Na novinarski konferenci so predstavnice in predstavniki Slovenskega mladinskega gledališča (SMG) najavili, kaj vse bo obsegal njihov obsežen program v prihajajoči sezoni. To bo sicer že 67. sezona SMG, uvodna od skupno šestih gledaliških premier pa bo na vrsti že konec meseca, ko bodo 31. septembra na festivalu Bitef v Beogradu premierno uprizorili mednarodno koprodukcijo ‘Krize’ (v režiji Žige Divjaka).

»Prva premiera na domačem odru, načrtovana za začetek oktobra, bo z ironijo podčrtana mojstrska dekonstrukcija romantične ljubezni Elfriede Jelinek ‘Ljubimki’ v režiji Nine Ramšak Marković. Decembra bo sledila premiera uprizoritve po besedilu Simone Semenič ‘5fantkov.si’ v režiji Vita Tauferja,« so napovedali s SMG. Januarja bo v Kinu Šiška premierno uprizorjena predstava ‘Strah in beda Tretjega rajha'(režija Sebastijan Horvat).

Naslednja premiera bo marca, ko bo na vrsti igra ‘Poslednji kanček fikcije'(švicarskega režiserja Boris Nikitina), zadnja odrska novost v novi sezoni pa bo predstava ‘Ljudje, kraji in stvari’ ( režija Matjaž Pograjc), ki bo predvidoma nared aprila prihodnjega leta. A to seveda še zdaleč ni vse, kar so v SMG pripravili za naslednje mesece. Gledalci si bodo lahko na primer ogledali ‘Parkur o Karlu Mayu’ (mednarodni raziskovalni projekt Enis Maci in Mazluma Nergiza).

V sklopu projekta ‘Nova pošta’ pa se bodo poleg predstave ‘Krize’ predstavili še režiserka Tjaša Črnigoj s ‘Spolno vzgojo II’ in hrvaški dramaturg Sergej Pristaš /CO2 z ‘Nedoločljivim vprašanjem’, Boštjan Narat pa bo izpeljal drugi cikel gledaliških esejev ‘Takorekoč’. Obeta se tudi 8 gostovanj SMG v Romuniji, Hrvaški, Srbiji, Češki, Bolgariji in Severni Makedoniji, prav tako so za novo sezono pripravili nekaj novosti tudi glede abonmajev.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.