Naslovnica Šport Svetovni pokal v plezanju na novi steni v Kopru

Svetovni pokal v plezanju na novi steni v Kopru

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes se na novem prizorišču v Kopru pričenja tekma Svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, na kateri bodo slovenske plezalke in plezalci spet lovili najvišje uvrstitve. Vzporedno s tekmo bodo potekale tudi druge prireditve, organizatorji pa imajo danes tudi nekaj skrbi zaradi vremena, predvsem zaradi morebitnih sunkov burje, ki pa naj bi popoldan oslabela.
Svetovni pokal v plezanju na novi steni Kopru

Slovenska reprezentanca pred novo ogromno koprsko plezalno steno (foto: SJ)

Že čez slabo uro se bo na novi plezalni steni v Kopru s kvalifikacijami tudi uradno pričela tekma Svetovnega pokala v težavnostnem plezanju. Kvalifikacije bodo danes trajale do 15. ure, vzporedno z njimi pa bo do 12. ure na sporedu program za OŠ in mlade z Mini olimpijado ter nato od poldneva do 15. ure še plezanje na mobilni plezalni steni. Ob 17. uri se bo program nadaljeval po stojnicah in z glasbeno podlago, zvečer pa bo šlo spet zares.

Ob 20. uri se bo predvidoma pričeli polfinalni nastopi. Jutri (sobota, 3. september) bo med 9. in 15. uro na vrsti ‘Dan odrtih vrat Plus climbing centra’, ki mu bo med 15. in 18. uri sledilo še Državno prvenstvo v hitrostnem plezanju za mlajše in srednje kategorije. Ves popoldan se bo odvijal tudi spremljevalni program, medtem ko je otvoritev finala tekme napovedana za 19.30, sam finale pa bo jutri predvidoma potekal od 20. ure dalje.

Slovenija bo nastopila z najmočnejšo člansko in mladinsko zasedbo, ki je trenutno na voljo. Poleg zlate olimpijske Janje Garnbret bodo v Kopru plezale še Mia Krampl, Vita Lukan, Lučka Rakovec, Tjaša Slemenšek, Lana Skušek, Katja Debevec, Sara Čopar ter Rebeka Kamin, v moški konkurenci pa se bodo čimvišje poskusili zavihteti Luka Potočar, Domen Škofic, Milan Preskar, Martin Bergant, Matic Kotar, Anže Peharc, Zan Lovenjak Sudar in Gregor Vezonik.

»Na spletni strani tekmovanja worldcupslo.com so podrobnejše informacije in tam bodo objavljeni tudi vsi rezultati po koncu kvalifikacij, polfinala in finala, prav tako fotografije. Vse bomo ažurno objavljali tudi na spletni strani PZS in na naših družbenih omrežjih. Ogled finalne tekme bo na 2. programu neposredno prenašala TV Slovenija,« so še pojasnili s PZS.

Sicer pa so prav zaradi tekmovalnega dela celotnega dogajanja na plezalnem prizorišči, ki se nahaja v neposredni bližini stadiona Bonifika, danes premaknili urnik nogometne tekme 8. kroga 1. SNL med Koprom in Celjem na 17.30 (prvotno je bil začetek srečanja predviden ob 20.15).

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.