Naslovnica Šport Doslej vse po načrtih, Vranješ je predstavil dokončni seznam za EP

Doslej vse po načrtih, Vranješ je predstavil dokončni seznam za EP

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska moška rokometna reprezentanca je po dveh zanesljivih zmagah na prijateljskih tekmah proti Severni Makedoniji in Črni Gori dobila svojo zaključno podobo. Novi slovenski selektor Ljubomir Vranješ je namreč določil 18 rokometašev, ki bodo na Švedskem branili barve naše izbrane vrste.

Doslej vse po načrtih Vranješ je predstavil dokončni seznam za EPSlovenska moška rokometna reprezentanca se je zjutraj sprehodila po sončni Rogli (foto: FB RZS)

 

Priprave slovenske rokometne reprezentance pred bližnjim Evropskim prvenstvom so vstopile v zaključno fazo. Slovenija je gladko dobila obe pripravljalni tekmi, potem ko je Severno Makedonijo premagala s 33:28 (19:12), Črno Goro pa kar s 37:22 (17:9). Čeprav je potrebno prijateljske tekme jemati s precej zadržki, pa gre doslej gre vse po načrtih. Reprezentanca je prikazala borbeno, hitro in učinkovito igro, težav s kakšnimi poškodbami pa doslej ni bilo.Pet dni pred začetkom evropskega prvenstva je tako lahko novi slovenski selektor Ljubomir Vranješ sestavili dokončen spisek 18 igralcev, ki bodo v sredo popoldne odpotovali na Švedsko.

Slovensko zunanjo linijo bodo tvorili Dean Bombač, Nejc Cehte, Jure Dolenec, Nik Henigman, Vid Kavtičnik, Borut Mačkovšek, Rok Ovniček in Miha Zarabec. Na položaju krožnega napadalca bodo zaigrali Blaž Blagotinšek, debitant Kristjan Horžen in Igor Žabić, na krilih bodo Darko Cingesar, Blaž Janc, Tilen Kodrin, Gašper Marguč in Mario Šoštarić ter na vratih Klemen Ferlin in Urh Kastelic. Doma bosta ostala vratar Urban Lesjak in desni zunanji rokometaš Žiga Mlakar, ki bosta v pripravljenosti, če bi se na EP zgodilo kaj takega, da bi morala priskočiti na pomoč. Sicer lahko na vsaki tekmi EP lahko nastopi 16 rokometašev.

“Odločitev je bila težka, saj smo imeli nazadnje na pripravah 20 odličnih igralcev. Na evropsko prvenstvo potujemo z 18 igralci. Dve rezervi bomo tako imeli na Švedskem, saj pravila tekom tekmovanja dovoljujejo zamenjave igralcev, dve pa v domovini. Slednji bosta Urban Lesjak in Žiga Mlakar. Na takšno odločitev je vplivala predvsem forma igralcev na reprezentančnih pripravah in v klubskih selekcijah. Precej poudarka bo v naši ekipi namenjenega igri v obrambi, zato je bil tudi to eden od razlogov pri izbori rokometašev,” je svojo odločitev pojasnil selektor Vranješ.

Prvi kapetan slovenske reprezentance bo izkušeni Vid Kavtičnik, če pa slednji ne bo v postavi za katero izmed tekem, ga bo zamenjal Jure Dolenec. Slovenska izbrana vrsta bo prvo tekmo na EP odigrala v petek in sicer jo za uvod v Göteborgu čaka težak dvoboj s Poljsko.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.