Naslovnica Trendi Dolina rož, 200 Številk, Joker in Ah, ta leta

Dolina rož, 200 Številk, Joker in Ah, ta leta

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Javnega zavoda RTV Slovenija v zadnjih dneh kar dežujejo novosti v najrazličnejših formatih. Tokrat je namreč govora o novi zvočni knjigi ‘Dolina rož’ , o okroglem jubileju spletnega podkasta Števlke, o novi TV oddaje za starejše in o novi sezoni televizijskega kviza Joker.
Dolina rož, 200 Številk, Joker in Ah, ta leta

Zvonko Raušl je bil zadnji, ki je v kvizu Joker osvojil glavno nagrado 20.000 € (foto: RTV SLO/Jan Pintar)

Ob koncu televizijske različice ‘Doline rož’ je pri Založbi kakovostnih programov (ZKP) Radiotelevizije Slovenija ob podpori Javne agencije za knjigo izšla zvočna knjiga ‘Dolina rož’ pisatelja Tadeja Goloba. Kriminalka je razdeljena na kar 43 poglavij, katerih skupna dolžina znaša kar štirinajst (14!) ur posnetkov in je že na voljo na spletni strani Založbe kakovostnih programov RTV Slovenija.

»Vsi navdušenci nad Birso in njegovimi primeri pa lahko posežete tudi po zvočnih knjigah ZKP RTV Slovenija Jezero in Leninov park, ki sta ju brala Sebastian Cavazza in Saša Tabaković, Taras Birsa in Ahlin,« so še dodali z RTV Slovenija. Druga novost se tiče podkasta (oz. spletne oddaje) ‘Številke’, ki bo pojutrišnjem (v petek, 18. februarja ) ob 18. uri predvajan v živo prek video prenosa na spletni strani rtvslo.si in na FB profilu Številke.

Gre namreč za jubilejno, 200-to po vrsti izvedbo Številk. Od pričetka oddajanja tega podasta pred sedmimi leti so do danes zabeležili približno 750.000 poslušanj, kar je prav tako zelo lepo število. Sicer ima vsaka sezona podkasta svojo rdečo nit, letošnja rdeča nit pa je beseda osebno, saj se gostje v oddajah predstavijo v malce bolj osebni luči. Gost št. 200 pa bo znani glasbenik Tomislav Jovanović – Tokac, ki bo tudi zapel dve pesmi.

Nato prihodnji petek (25. februarja) ob 17.25 na prvi program TV Slovenija prihaja nova oddaja za starejše, ki so jo poimenovali ‘Ah, ta leta!’ V novi produkciji bodo gledalci skozi zgodbe gostov v studiu in sogovornikov na terenu spoznavali vsakodnevne izzive, s katerimi se srečuje najbolj zrela generacija. Tema prve oddaje bo vseživljenjsko učenje, voditeljica Helena Pirc pa bo gostila dr. Ano Krajnc, pionirko s tega področja.

S Službe za komuniciranje RTV Slovenija so še spomnili, da se konec meseca vrača kviz ‘ Joker’. Od 26. februarja dalje bodo tako vsako soboto ob 20. uri na TV SLO 1 voditelj Mario Galunič s tekmovalci poskrbel za nove napete večere. V novi sezoni Jokerja se namreč napovedujejo številni zanimivi tekmovalci, ki se bodo skozi uro razburljivega kviza potegovali za glavno nagrado. Prva tekmovalka v letu 2022 bo Natalija Žalec.

»Kviz Joker je na sporedu že četrto leto. V šestih sezonah smo skupno predvajali že skoraj 120 oddaj in v njih gostili več kot 130 tekmovalcev. Glavno nagrado 20.000 evrov so do sedaj prejeli štirje tekmovalci, nazadnje jo je prejel Zvonko Raušl iz Miklavža na Dravskem polju oktobra lani. V novi, že sedmi sezoni se bo v boj za glavno nagrado podalo 14 tekmovalcev,« so še spomnili s Službe za obveščanje javnosti RTV SLO .

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.