Naslovnica Trendi Dokumentarni film, s katerim so razkrinkali pedofile

Dokumentarni film, s katerim so razkrinkali pedofile

Avtor: Spletno Uredništvo
Na TV Slovenija 25. maja prihaja dokumentarni film, na katerega so mnogi nestrpno čakali. Gre za izobraževalni dokumentarni film ‘Ujete v medmrežju’, ki prikazuje eksperiment razkrivanja pedofilov. V 10 dneh se je na družbena omrežja treh lažnih 12-letnic odzvalo 2458 spolnih plenilcev. Tako je, 2458 pedofilov.
Kopalnica na koleščkih, ki deluje kot prava, je bila tudi del scene (foto: Milan Jaroš)

Dokumentarni film film ‘Ujete v medmrežju’ je skupna Češka in Slovaška produkcija, posnela sta ga scenarista in režiserja Vit Klusak in Barbora Chalupova, vloge 12-letnih deklic pa so odigrale polnoletne igralke mladostniškega videza Tereza Težka, Anežka Pithartova in Sabina Dlouha. Dokumentarec prikazuje dobro zastavljeno akcijo za razkrivanje pedofilov – samo v 10 dneh se je na lažne profile treh 12-letnic odzvalo 2458 spolnih plenilcev.

»Ekipa je v filmskem studiu postavila tri otroške sobe, opremljene s kamerami in z računalniki, zanje pa posedla tri odrasle igralke mlajšega videza, ki so odigrale 12-letnice. Odprli so lažne profile na spletnih omrežjih facebook, snapchat, skype in nekaterih drugih. Kamere so dekleta spremljale deset dni od 12. ure do polnoči, ko so bile aktivne na spletu, pa tudi takrat, ko so se dobile s plenilci – takih neposrednih srečanj je bilo 21,« s pojasnili z RTV SLO.

Dekleta so se oglasile vsem moškim in z njimi poklepetale prek skypa. Velika večina moških je od njih kar hitro zahtevala spolnost prek spleta. Kljub temu, da je nato dekle vprašalo, če se klicatelj zaveda, da je stara le 12 let, velike večine spolnih plenilcev to ni zaustavilo. Poleg tega so jim mnogi pošiljali svoje erotične fotografije, posnetke s pornografsko vsebino, nekateri pa so jim celo grozili in jih poskusili izsiljevati s ponarejenimi golimi fotografijami.

Zaradi občutljivosti teme so se sicer pred snemanjem dokumentarnega filma tudi primerno pripravili – dekleta so imela ves čas snemanja in še mesece po tem na voljo podporo ostalega dela filmske ekipe, psihologov, seksologa in policije. Policija je namreč vseskozi budno spremljala dogajanje, nakar je po koncu snemanja tudi prevzela posnetke in začela svoje protipedofilske aktivnosti.

Po koncu dokumentarnega filma bo nato 25. maja ob 21. uri na TV SLO 1 na vrsti še informativna pogovorna oddaja ‘Moje mnenje’, ki jo bo vodila Jelena Aščić, v njej pa bo govora o stanju na tem področju v Sloveniji.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.