Naslovnica Šport Z Dončićem in Čančarjem bi bilo vse precej lažje

Z Dončićem in Čančarjem bi bilo vse precej lažje

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovensko moško košarkarsko reprezentanco konec junija čakajo še zadnje kvalifikacije za odhod na Olimpijske igre v Tokio. Slovenski selektor Aleksander Sekulić je objavil širši seznam kandidatov, na njemu pa sta tudi NBA-jevca Luka Dončić in Vlatko Čančar ter povratnik v izbrano vrsto Alen Omić.
Spomin na Carigrad, septembra 2017, ko smo postali evropski prvaki (foto: FB KZS)

Selektor slovenske moške članske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić je objavil širši seznam kandidatov za kvalifikacijski turnir v litovskem Kaunasu, kjer bo Slovenija konec junija lovila vozovnico za Olimpijske igre v Tokiu. Sekulič je na svoj prvi seznam uvrstil kar 24 košarkarjev, šele zadnje dni maja pa po razkril imena tistih, bi bodo nato tudi 7. junija pričeli dvotedenske priprave.

Na širšem seznamu so prav vsi najboljši slovenski košarkarji z izjemo Gorana Dragića, ki je po zmagi na evropskem prvenstvu leta 2017 končal reprezentančno kariero. Vprašanje pa je, ali bosta NBA-jevca Luka Dončić in Vlatko Čančar med kvalifikacijskim turnirjem sploh prosta. V Ligi NBA se namreč 22. maja začenja letošnja končnica, katera se lahko po sedanjem koledarju teoretično konča šele 22. julija.

Ker sta ekipi Denverja in Dallasa med boljšimi na zahodni strani košarkarske lige NBA, ne bi bilo veliko presenečenje, če bi vsaj ena, ali pa tudi kar obe, prebili do zaključnih bojev. Tako bi za oba igralca priprave in kvalifikacije s slovensko izbrano vrsto odpadle. Vsem poznavalcem košarke pa je jasno, kaj bi pomenila prisotnost Luke Dončiča v ekipi in kako koristen bi bil igre močno željni Vlatko Čančar.

S sedanjega širšega seznama selektorja velja omeniti še Alena Omića, ki je na spisku zamenjal naturaliziranega in poškodovanega Američana Jordana Morgana. Kakorkoli – Slovenija bo prvo kvalifikacijsko tekmo odigrala 30. junija proti Angoli, dan kasneje jo v skupini B čaka še obračun s Poljsko, nato pa, če gre vse po naših načrtih, še tekmi z najboljšima ekipama iz skupine A, kjer je ob Venezueli in Južni Koreji prvi favorit za zmago na turnirju gostiteljica Litva.

 

.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.