Naslovnica Slovenija Dodatna dva milijona evrov za nadomeščanja v šolstvu

Dodatna dva milijona evrov za nadomeščanja v šolstvu

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport bodo šolam namenili dodatna finančna sredstva za plačila nadomeščanj. Sicer naj bi število obolelih zaposlenih v vzgoji in izobraževanju upadalo, čeprav vrtci in šole še vedno poročajo o povečani odsotnosti zaposlenih.

Dodatna dva milijona evrov za nadomeščanja v šolstvu

Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZS) so se odločili, da slovenskim šolam zagotavljajo še dodatna finančna sredstva za plačilo nadomeščanj. Šole in zavodi se namreč še naprej soočajo z velikim številom odsotnih strokovnih delavcev, kar je posledica okužb s koronavirusom COVID-19 in karanten. Posledično so tudi obremenitve ostalega kadra večje, delno tudi zaradi izpeljave izobraževanje na daljavo.

»Zaradi zagotavljanja nemotenega delovanja osnovnih šol, osnovnih šol s prilagojenim programom, glasbenih šol in zavodov za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami se od januarja 2022 do najdlje 30. junija 2022 določa obseg dodatnih sredstev za plačilo nadomeščanj, ki so posledica odsotnosti strokovnih delavcev zaradi širjenja COVID-19,« so o novosti sporočili z MIZS.

Od skupnih 2 milijona evrov sredstev jih bo 1,5 milijona šolo za izplačilo osnovnim šolam in osnovnim šolam s prilagojenim programom, 150.000 evrov bo namenjenih izplačilom v korist zavodov za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, 350.000 evrov pa bodo izplačali glasbenim šolam.

Sicer naj bi število oddelkov in otrok, učencev ter dijakov, napotenih v karanteno, v zadnjih dneh upadalo, pa tudi število obolelih zaposlenih v vzgoji in izobraževanju naj bi kazalo podoben trend upada. Vseeno pa vrtci in šole še vedno poročajo o povečani odsotni zaposlenih.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.