Naslovnica Šport Pričetek ZOI v Pekingu in pričetek festivala v Kranjski Gori

Pričetek ZOI v Pekingu in pričetek festivala v Kranjski Gori

Avtor: Spletno Uredništvo
Osrednji športni dogodek dneva bo svečana otvoritev Zimskih olimpijskih iger v Pekingu, ki se bo pričela ob 13. uri po slovenskem času. Ob 18. uri pa se Olimpijske igre začenjajo tudi v Kranjski Gori, saj je Olimpijski komite Slovenije v sodelovanju s Turizmom Kranjska Gora, Smučarsko zvezo Slovenije in radiem Val 202 pripravil ‘Olimpijski festival Peking 2022’.
Pričetek ZOI v Pekingu in pričetek festivala v Kranjski Gori

Slovenski reprezentanti so v olimpijski vasici v Pekingu nastanjeni tik zraven domačinov (foto: FB OKS)

Oči ljubiteljev športa z vsega sveta bodo danes uprte v predvsem v kitajsko prestolnico Peking (oz. Bejing, kot so to mesto tudi v Sloveniji uradno imenovali v času letnih iger leta 2008). Uradna otvoritev Zimskih olimpijskih iger se bo namreč tam pričela ob 13. uri po slovenskem času. Slovenci od teh iger ponovno pričakujemo serijo uspehov, trenutno pa se zdi, da bi lahko do prvega odličja prišli že na jutrišnji posamični tekmi smučark skakalk.

Danes pa se bodo ob 18. uri Olimpijske igre pričele tudi v Kranjski Gori, kjer bo vse do zaključka iger (20. februarja) na sporedu Olimpijski festival Peking 2022. Program predvideva predstavitev različnih športnih panog na snegu in ledu, tekmovanja v veleslalomu, smuku, biatlonu, v curlingu, hokeju na ledu in snegu, pa tudi golf na snegu, odbojko na snegu ter številne razne druge športne izzive.

Na velikem zaslonu ob vznožju smučarske proge Mojca 2 bo zaživel velik zaslon, na katerem bodo potekali neposredni prenosi olimpijskih preizkušenj s Kitajske. V večernem programu bodo kranjskogorsko Slovensko olimpijsko vasico, kot so za to priložnost preimenovali Alpsko vasico, obiskali številni športni gostje, nekdanji slovenski olimpijci in tudi kakšen slaven estradnik.

Organizatorji Olimpijskega festivala Peking 2022 v Kranjski Gori so Olimpijski komite Slovenije, Turizem Kranjska Gora, Smučarska zvezo Slovenije in radio Val 202, za vsem obiskovalce pa so pripravili tudi poseben nagradni kviz, medalje za najboljše na tekmovanjih in razne druge praktične nagrade.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.