Naslovnica Gospodarstvo Posebna primorska predstavitev na sejmu EXPO v Dubaju

Posebna primorska predstavitev na sejmu EXPO v Dubaju

Avtor: Spletno Uredništvo
Na svetovnem sejmu EXPO, ki pravkar poteka v Dubaju, bo prihodnji teden napočil tudi čas za predstavitev turistične ponudbe osrednje in južne Primorske. Med 9. in 16. februarjem se bodo v sklopu slovenskega paviljona predstavile Vipavska dolina in Nova Gorica, Brda, Zeleni kras, Kras in Brkini, Ankaran, Koper, Izola ter Portorož in Piran.
Posebna primorska predstavitev na sejmu EXPO v Dubaju

Imeniten pogled na Vipavsko dolino z obronkov Nanosa (foto: Alen Milavec/STO)

S Slovenske turistične organizacije (STO) so napovedali, da se bosta od 9. do 16. februarja na sejmu EXPO Dubaj predstavili makrodestinaciji Mediteranska in Kraška Slovenija. Konkretno gre za turistična območja Vipavska dolina in Nova Gorica, Brda, Zeleni kras, Kras in Brkini, Ankaran, Koper, Izola ter Portorož in Piran. Da bi bila zastopana cela Primorska, manjkajo Posočje, območje občin Ilirska Bistrica in Pivka ter (pogojno) Postojna z okolico.

Primorska delegacija se bo v Dubaju predstavila s petjem, plesom in z igro, osrednje promocijsko sporočilo te predstavitve pa bo ‘Naj se vaši čuti predramijo’. Obiskovalce bodo pritegnili še z video predstavitvijo in glasbo.  Plesni del predstavitve pa bo potekal v sodelovanju s Kobal production in s prvo Slovenko, ki se je šolala na Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu – z Vipavko Tjašo Fajdiga.

Koncept predstavitve so včeraj premierno predstavili medijem na generalki na gradu v Štanjelu. »Koordiniranje osmih destinacij se nam je sprva zdel kar trd oreh, a se je nato izkazalo za izredno pozitivno izkušnjo. Delovali smo zelo usklajeno, enakovredno prispevali predloge ter se hitro zedinili pri izboru kreativne in inovativne predstavitve, ki te s svojo dinamičnostjo takoj ponese v mediteransko-kraški svet.

Uspešna realizacija skupnega nastopa nas navdihuje, da bomo taka sodelovanja v prihodnje le še okrepili in svoje moči združili še pri drugih projektih«, je dejal direktor Turističnega združenja Portorož Aleksander Valentin,  ki je tudi koordinator te skupne primorske turistične predstavitve na EXPO Dubaj.

Poleg tega pa bodo že na Prešernov dan (8. februarja) v slovenskem paviljonu na svetovnem sejmu pripravili ‘Slovenski nacionalni dan’, dan kasneje pa bo na vrsti še posebna turistična delavnica Slovenske turistične organizacije, ki bo namenjena promociji celotnega slovenskega turističnega gospodarstva.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.