Naslovnica Slovenija Dobrodelni kilometri za otroška kolesa in za diabetike

Dobrodelni kilometri za otroška kolesa in za diabetike

Avtor: Spletno Uredništvo
Pravkar se je pričela 5. kampanja ‘#DarujemKilometre’, s katero v Zvezi društev diabetikov Slovenije ozaveščajo o sladkorni bolezni, ki je ena najbolj razširjenih kroničnih bolezni na svetu. Potekala bo vse do Svetovnega dneva sladkorne bolezni 14. novembra, tokrat pa so se v ZDDS povezali še z akcijo ‘Dobrodelno okrog Slovenije’, v sklopu katere bo 26 kolesarjev na začetku maja v petih dneh skupaj zbralo 31.850 km.
Dobrodelni kilometri za otroška kolesa in za diabetike

Predstavitev projektov ‘Dobrodelno okrog Slovenije’ in kampanje ‘#DarujemKilometre’ (foto: Vid Ponikvar/Mediade)

Vseslovenska kampanja ‘#DarujemKilometre’, s katero v Zvezi društev diabetikov Slovenije (ZDDS) državljane ozaveščajo o sladkorni bolezni, ima za letos cilj, da udeleženci dokončajo zastavljeno in prekolesarijo še zadnji del razdalje od Zemlje do Lune. Ta razdalja sicer znaša dobrih 384.000 km, doslej pa so udeleženci skupno že prekolesarili nekaj preko 240.000 km, tako da jih do Lune loči še ‘samo’ 140.000 km.

Letos so se v ZDDS povezali tudi z akcijo ‘Dobrodelno okrog Slovenije’ (DOS), v sklopu katere bo 26 kolesarjev med 2. in 6. majem (v petih dneh) skupno prekolesarilo 31.850 km. Tako bodo nabirali kilometre za ozaveščanje o sladkorni bolezni ter obenem pomagali najmlajšim iz ogroženih socialnih družin – akcija ‘Dobrodelno okrog Slovenije’DOS namreč zbira sredstva za otroška kolesa.

Od torka, 2. maja dalje bo tako dobrodelni kolesar Dami Zupi bo v družbi 25 kolesarskih navdušencev prekolesaril vso Slovenijo. Med biciklisti bosta tudi Urban Kravos in Aljaž Bratkovič, ambasadorja kampanje #DarujemKilometre, ki tudi živita s sladkorno boleznijo. Vsak bo prekolesaril 1.225 kilometrov in ob tem zbiral finančna sredstva za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin.

»S kampanjo #DarujemKilometre, ki bo letos potekala že petič zapored, želijo v ZDDS osebe s sladkorno boleznijo in njihove bližnje spodbuditi k aktivnemu življenjskemu slogu, saj to pomembno prispeva k dobro vodeni sladkorni bolezni. V Sloveniji ima namreč po podatkih NIJZ sladkorno bolezen že vsak deseti Slovenec, število se še povečuje,« so še sporočili iz ZDDS, medtem ko je pri DOS glavni koordinator projekta Slovenska Karitas.

Sicer pa sredstva za otroška kolesa zbirajo tudi pred SM-jev z geslom ‘ZAkolo5’ na 1919 in tudi prek klasičnih nakazil ali izvedejo nakazilo na TRR Slovenska Karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, št. TRR: SI56 0214 0001 5556 761 in sklic 00 905.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.