Naslovnica Šport Dobovec Pivovarna Kozel lahko že z neodločenim izidom vstopi v raj

Dobovec Pivovarna Kozel lahko že z neodločenim izidom vstopi v raj

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenski državni prvak v futsalu Dobovec Pivovarna Kozel je na pragu zgodovinskega uspeha. Dobovec je namreč po dveh tekmah skupine A elitnega dela Lige prvakov osvojil vseh šest točk in sedaj z nestrpnostjo čaka jutrišnjo tekmo z ruskim podprvakom. Že neodločen izid proti domačemu ruskemu KPFR-ju bi namreč pomenil uvrstitev na finalni turnir Lige prvakov.

Dobovec Pivovarna Kozel lahko že z neodločenim izidom vstopi v raj

Slovenski prvaki imajo veliko priložnost in jutri bodo nedvomno v Moskvi ‘pustili dušo na igrišču’ (foto: SŠ/nzs.si)

 

Moštvo Dobovca Pivovarne Kozel se je letos že tretjič uvrstilo med 16 najboljših futsal klubov v Evropi, tokrat pa ima lepo priložnost, da prvič napravi tudi zgodovinski korak naprej – na zaključni turnir najbolj prestižnega evropskega  klubskega tekmovanja. Dobovec je namreč v Moskvi dobil prvi dve tekmi v skupine A ‘elitnega dela’ Lige prvakov. Slovenski prvaki so v ruski prestolnici najprej porazili belgijski Halle-Gooik s 3:1 (0:1), potem pa so s 6:1 (3:0) potopili bosansko-hercegovski Mostar.

»Prvi cilj je bila zmaga, to nam je uspelo. Drugi cilj pa je bil, da ohranimo mirno kri. Da ne bi kdo od četverice dobil rumen karton, ki bi mu preprečil igranje na petkovi tekmi. Vse cilje smo izpolnili. Presrečni in ponosni čakamo petkovo tekmo, saj smo še drugič zapored v elitnem delu lige prvakov zbrali šest točk,« je povedal slovenski reprezentant, en od mnogih v dresu Dobovca, Žiga Čeh, ki je Hercegovcem zabil dva gola.

Sedaj Dobovec čaka odločilno tekmo zadnjega kroga na prvem mestu skupine in sicer zaradi boljše gol razlike. Domači ruski KPFR je namreč najprej porazil Mostar s 7:2, potem pa Belgijce z 2:1. Slovenskim prvakom za zgodovinsko prvo napredovanje na finalni turnir Lige prvakov jutri popoldan zadošča že remi. Vsekakor se  jutri ob 17.45 obeta trdo srečanje, saj sta po doslej videnem ekipi precej enakovredni.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.