Naslovnica Šport Dobovec je v Ligi prvakov dobil atraktivne nasprotnike

Dobovec je v Ligi prvakov dobil atraktivne nasprotnike

Avtor: Spletno Uredništvo

Na sedežu Uefe je bil na vrsti žreb Lige prvakov v futsalu. Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel se bo tekmovanju pridružil v glavnem delu, v skupini v Podčetrtku pa mu bo družbo delali kakovostni nasprotniki – portugalski Sporting (aktualni evropski klubski prvak), predstavnik Srbije (KMF Ekonomac) ter predstavnik Bosne in Hercegovine (FC Mostar SG). 

Dobovec je v Ligi prvakov dobil atraktivne nasprotnike

Reprezentant Kristjan Cujec bo še naprej en od najbolj pomembnih mož slovenskih prvakov (foto: Futsal.si)

 

Tekmovanje v Ligi prvakov v futsalu se bo tudi letos začelo s predkrogom, ki bo potekal med 27. avgustom in 1. septembrom. Zmagovalci devetih skupin se bodo nato uvrstili v glavni del tekmovanja. Ta osrednji del bo trajal od 8. do 13. oktobra, 18. oktobra pa bo sledil žreb za naslednjo fezo tekmovanja – elitni del. Tam se bodo od 19. do 24. borilo 16 najboljših evropskih ekip. Finalni turnir četverice bo na sporedu šele konec aprila 2020. 

“Z žrebom sem zadovoljen. Iz prvega bobna smo hoteli Barcelono ali Sporting, dobili smo kar evropskega klubskega prvaka. V skupini sta še Ekonomac in Mostar, skupaj tvorimo ‘Balkansko skupino’. Vsi bomo iskali pot do elitnega dela lige prvakov. Mislim, da lahko igramo z obema ekipama, tako Ekonomcem kot Mostarjem. Ker je skupina atraktivna, bo vse tri dni polna dvorana v Podčetrtku. Želim si, da se prebijemo v elitni del in upravičimo sestavo ekipe,“ je žreb komentiral Rok Mordej, kapetan Dobovca Pivovarne Kozel.

Kujtim Morina, trener Dobovca Pivovarne Kozel pa je dodal: „Skupina je zahtevna, v ligi prvakov ni lahkih skupin, lahkih tekmecev in lahkih tekem. Gostili bomo evropskega prvaka. K nam prihaja tudi srbski Ekonomac, ki ga v svoji karieri še nisem premagal, zato bom imel motiv več. Ekonomac ima odlično ekipo in izvrstne igralce. Prav tako to velja za Mostar, ki ima v svoji ekipi kvalitetne igralce iz regije. Realno vsi pričakujejo, da lahko premagajo vsakogar.

Tudi sam verjamem v moje igralce, ki se vedno izkažejo, kot je to najbolj potrebno. Ne skrivamo ambicij: želimo v elitni del lige prvakov, se pa bo treba za to dobro pripraviti.“ Moštvo Dobovca zagotovo oktobra  na čaka prav lahka naloga. Sicer pa bo skupina zelo atraktivna, iz nje pa bodo v elitni del tekmovanja napredovale prve tri ekipe, tako da imajo tudi slovenski prvaki precej možnosti za preboj med najboljše klube v Evropi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.