Naslovnica Gospodarstvo Hotelirji dokazujejo, da ni vse v denarju

Hotelirji dokazujejo, da ni vse v denarju

Avtor: Spletno Uredništvo

Čeprav je poletna sezona v polnem teku in turistični delavci štejejo dobiček, pa so se tokrat nekateri izkazali tudi z dobrodelnostjo. Hotelirji so namreč napravile nekaj lepega in preprostega za najmlajše. Ime akcije je zgovorno – 100 kepic sladoleda za 100 nasmehov otrok. 

Hotelirji dokazujejo da ni vse v denarjuTokrat so se v hotelih LifeClass Portorož izkazali, saj so nasmehom otrok dali prednost pred dobički (foto: SU)

 

Poletna sezona je v polnem teku, tako da si večina lastnikov počitniških apartmajev, hotelirjev in gostincev najbrž pravkar mane roke in preračunava zaslužke zadnjih tednov. A medtem, ko se eni turistični delavci ukvarjajo s sladkimi skrbmi in drugi s prezasedenostjo, ali tudi s pomanjkanjem strežnega osebja, pa nekateri med njimi vseeno niso pozabili na dobrodelnost. Poletje namreč ni le čas dopustov, ampak je tudi tudi čas otrok. In za najmlajše je potrebno poleti še posebej skrbeti

 Amir Abdaković iz dobrodelne organizacije Otroški nasmeh vsako letos s pomočjo sponzorjev omogoči nekaj dni počitnic na Slovenski Obali manj privilegiranim otrokom. “Tudi letos so lahko otroci od blizu občudovali in se kopali v morju, uživali ob igranju družabnih iger ter se počutili, kot bi se morali vsi otroci tega sveta – brezskrbno. Da je bil oddih ob morju za otroke nepozaben, so poskrbeli tudi v hotelih LifeClass Portorož,” so sporočili z agencije IPPR.

Otroke je namreč v počitniškem domu Pacug najprej obiskala maskota hotelov Mini-ion ter jih poučila o zdravilnih učinkih negativnih ionov v svežem morskem zraku. Pred odhodom domov pa so so se otroci posladkali še z odličnim sladoledom, sveže pripravljenim v slaščičarski delavnici Café Centrala. »Jagodo, pistacijo, čokolado, prosim,« so naštevali navdušeni otroci, sladoled pa pojedli hitreje, kot so ga naročili. Tudi redakcija Dnevnih novic se pridružuje pozivu, da bi se ta akcija hotelov LifeClass Portorož razširila daleč naokrog, da bi bilo še več družbeno odgovornih hotelirjev, predvsem pa še več nasmjanih otrok. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.