Naslovnica Šport Dobovec bo konec meseca odpotoval v Prištino

Dobovec bo konec meseca odpotoval v Prištino

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes je bil na vrsti žreb parov elitnega dela Lige prvakov v futsalu. Slovenski prvak Dobovec je pristal v skupini B, kjer se bo v Prištini pomeril z istoimenskim prvakom Kosova, s kazahstanskim Kairatom Almatyjem in ponovno s portugalsko Benfico.
Dobovec bo konec meseca odpotoval v Prištino

Slovenski prvaki v futsalu – moštvo Dobovca (foto: nzs.si)

Večkratni slovenski prvak v futsalu Dobovec je imel pri današnjem žrebu v švicarskem Nyonu vsaj kanček sreče in sicer je pristal v skupini, ki je geografsko najbližje Podčetrtku. Belo-črni bodo v elitnem delu Lige prvakov igrali v skupini B v kosovskem glavnem mestu Prištini. Tam bodo njihovi nasprotniki domači prvak Priština, kazahstanskia ekipa Kairat Almaty in portugalska Benfica.

Sicer je skupina pričakovano težka, saj bodo imeli domačini glasno podporo s tribun in bodo v svoji prvi uvrstitvi med 16 najboljših evropskih klubov želeli na domačem igrišču priti vsaj do ene zmage. Najbrž prav proti Slovencem, saj je na primer kazahstanski Kairat dvakratni zmagovalec lige prvakov, po informacijah z Nogometne zveze Slovenije pa je celo prvi futsal klub, ki igra že svojo 20. sezono v evropskih klubskih tekmovanjih.

Na papirju najmočnejša ekipa v skupini B pa je portugalska Benfica, ki je le pred nekaj dnevi na kvalifikacijskem turnirju v Podčetrtku premagala slovenske prvake z visokih 8:1. Srečanja v vseh štirih skupinah bodo na sporedu med 28. novembrom in 3. decembrom. Le zmagovalci skupin se bodo uvrstili na Finalni turnir lige prvakov, ki bo na vrsti šele v prvem tednu meseca maja prihodnjega leta 2024.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.