Naslovnica Trendi SMG gosti Emanatovo Platformo malih umetnosti 2023

SMG gosti Emanatovo Platformo malih umetnosti 2023

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovensko mladinsko gledališče bo od danes do nedelje gostilo ‘Platformo malih umetnosti 2023’, za katero stoji produkcija Emanata. Gre za pravcati mednarodni festival kabareta, preoblek in neo-burlesk, ki ga bodo zaznamovale 4 večerne predstave.
SMG gosti Emanatovo Platformo malih umetnosti 2023

Današnji nastop ‘Le Cabaret de Poussière’ je že razprodan (foto: PR SMG)

Festival ‘Platforma malih umetnosti 2023’ bo danes (četrtek, 2. november) ob 21. uri v spodnji dvorani Slovenskega mladinskega gledališča (SMG) otvoril ‘Le Cabaret de Poussière’. Gre za klasični pariški kabaret, kjer so že vloge kompleksne – Martin Dust je hkrati vodja kabareta, MC in vokalist, Xavier Belin je glasbeni direktor in pianist, Mathilde Le Quellec je režiserka in igralka, Mamzelle Viviane pa izvajalka in plesalka.

Velja še opozoriti, da je ta francoska predstava že razprodana. Jutri (v petek, 3. novembra) pa ji bo ob 21. uri na isti lokaciji v SMG sledila slovenska predstava ‘Tehnoburleska Tatovi podob’. Po vzgledu burlesk iz časov nemega filma je ta gledališka igra kolektiva The Feminalz nema komedija telesa. Gre za parodijo o okorelosti družbenih vlog, zato nastop zaznamujejo slačenje, preoblačenje in ekscesno vedenje.

V soboto (4. novembra) bo ob 20. uri v spodnji dvorani SMG na vrsti dogodek, ki ga pripravlja avstrijska ballroom organizacija EatSlayLove v sodelovanju z akterji slovenske n mednarodne skupnosti. Poimenovali so ga ‘Whats The Tea?’, kar je fraza iz afroameriške pogovorne angleščine, ki se uporablja, ko se klepeta o zadnjih tračih, govoricah, opravljanju (gossipu) in podobnih zgodbicah.

Dogajanje na odru bo ocenjevala tričlanska mednarodna žirija, katere člani prihajajo iz Hrvaške, Nizozemske in Slovaške. V nedeljo pa se bo festival, za katerim stoji produkcija Emanat, zaključil ob 19. uri in sicer v zgornji dvorani SMG. Tedaj bo na vrsti še projekt ‘Dioscures’ iz Francije, kjer gre za srečanje dveh performerjev in plesalcev, katera raziskujeta titane grške mitologije, ki so navdihnili špansko koreografinjo Marto Izquierdo.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.