Naslovnica Trendi Disko z video-stripom, Zadnje slovo z ledenim okoljem

Disko z video-stripom, Zadnje slovo z ledenim okoljem

Avtor: Spletno Uredništvo
Na slovenskem glasbenem trgu sta se kot v zadnjih dneh pojavila dva nova videa, dveh po žanru zelo različnih skupin. Zasedba LPS je evrovizijska skladbo ‘Disko’ nadgradila z videom, ki je pravzaprav stripovska zgodba. Rockerji Imset pa so nov videospot, ki je bil sneman v zimskih razmerah, izdali istočasno kot novo skladbo ‘Zadnje slovo’.
Disko z video-stripom, Zadnje slovo z ledenim okoljem

Prizor iz novega videa evrovizijske pesmi ‘Disko’ skupine LPS (foto: David Lotrič Banović/RTV Slovenija)

Zasedba LPS je v sodelovanju z RTV Slovenija in s svojimi prijatelji pravkar ustvarila nov spot za evrovizijsko skladbo ‘Disko’. Video-strip je zrisala ilustratorka, sicer sošolka Filipa (pevec) in Gašperja (bobni), Manca Matelič. Pri risanju je precej pomagal tudi nekdanji sošolec Žige (klaviature) in Marka (električna kitara) Matevž Bervar, ki je pred leti že izdal lastno stripovsko knjižico (‘Knjiga od hudiča’).

»Da pa je strip zaživel, je poskrbel montažer in Žigov brat, Žan Žvižej, ki je pred kratkim magistriral na AGRFT, smer filmska in televizijska montaža. Žan sodi med najvidnejše člane mlade slovenske generacije filmskih ustvarjalcev in je prejemnik številnih nagrad,« so pojasnili s Službe za komuniciranje RTV Slovenija. Pred odhodom na Pesem Evrovizije so sicer LPS skladbi malce osvežili tudi zvočno podobo.

Domžalski Rockerji ‘Imset’ pa so te dni izdali novo pesem in videospot ‘Zadnje slovo’. Pesem je posvečena vsem bivšim puncam (morda kateri še posebej), video je bil posnet na vrhu zasneženega Krvavca, v njem nastopi nekaj posebnih gostov, snemanje pa so zaključili s skokom v Blejsko jezero. “V glavnih vlogah sta zablestela Aljon Kerec in Maja Zupan, manekenka in nekdanja Miss Slovenije, mesto v spotu pa sta dobili tudi prisrčni psički Frida in Ginnie.

S tako ekipo je na snemanju vedno zabavno, pa četudi snemamo še tako težko zgodbo. “Dobro je vsaj to, da nihče ni zbolel,” je o snemanju na mrazu in skoku v ledeno jezero povedal pevec Jaka Peterka.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.