Naslovnica Šport Kolesarska Dirka po Italiji se letos spet vrača v Slovenijo

Kolesarska Dirka po Italiji se letos spet vrača v Slovenijo

Avtor: Spletno Uredništvo
Letošnja kolesarska dirka po Italiji ima geografsko zelo zanimivo traso. Začela se bo namreč na Madžarskem, se nadaljevala na vulkanu Etna na Siciliji in tik pred koncem obiskala tudi Slovenijo. V 19. etapi (od skupno 21 etap) bo namreč 27. maja Giro potekal tudi po Posočju.
Kolesarska Dirka po Italiji se letos spet vrača v Slovenijo

Na Giru pa žal skoraj zagotovo ne bo slovenskega šampiona Tadeja Pogačarja (foto: FB Giro D’Italia)

Letošnja kolesarska dirka po Italiji se bo pričala v petek, 6. maja in sicer v Budimpešti. Madžarska bo gostila prve tri etape, nato se bo karavana preselila na Sicilijo in četrta etapa se bo predvidoma končala na pobočjih občasno zelo aktivnega vulkana Etna. Sledilo bo potovanje od juga proti severu Apeninskega polotoka, v 19. od skupno 21-ih etap pa bo v petek 27. maja Giro D’Italia prek mejnega prehoda Učja zavil tudi v Posočje.

Sicer bodo kolesarji na slovenskem ozemlju prevozili le nekaj več kot 40 kilometrov, a jih vmes čaka vzpon na Kolovrat in morda bi se letošnja kolesarska Dirka po Italiji lahko odločila prav na edinem klancu slovenskega dela trase. Vsekakor se obeta zanimiv tekmovalni dan, o katerem pa bodo več povedali že ta konec tedna, ko bo v petek ob 13. uri v Domu Andreja Manfrede v Kobaridu na vrsti predstavitvena novinarska konferenca.

»Na novinarski konferenci bodo sodelovali Jan Tratnik, član kolesarske ekipe Bahrain Victorius, ki bo tekmoval na Giro d’Italia, Marko Matajurc, župan občine Kobarid, Uroš Brežan, župan občine Tolmin, Valter Mlekuž, župan občine Bovec, Aljoša Ota, Slovenska turistična organizacija, predstavništvo v Italiji in Viljam Kvalić, direktor Zavoda Turizem Doline Soče,« so pojasnili soorganizatorji 19 etape letošnjega Gira.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.