Naslovnica Magazin Digitalna novost, ki poenostavlja postopek in skrajšuje čas za obdelavo vlog

Digitalna novost, ki poenostavlja postopek in skrajšuje čas za obdelavo vlog

Avtor: Spletno Uredništvo

Sodobna družba se vse bolj digitalizira, zato so se v marsikaterem podjetju in državni strukturi lotili postopne digitalizacije vseh svojih storitev. To velja tudi za javno agencijo za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini SPIRIT Slovenija, kjer so pripravili spletni obrazec za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini. Z novostjo bodo uporabnikom bodo olajšali izpolnjevanje vloge, agenciji pa bo vloge hitreje obdelala, SPIRIT Slovenija pa naj bi s časom postal stična točka za informacije na področju celotne ponudbe podpornega okolja internacionalizacije.

Prek nove digitalne interaktivne podpore bo pot do sejmov v tujini precej lažja (foto: FB SPIRIT Slovenija)

 

Lani se je javna agencija za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini SPIRIT Slovenija lotila razvoja gradnikov in novih funkcionalnosti tehnološke platforme, saj namerava v prihodnosti digitalizirati prijave tudi na druge javne razpise in s tem izboljšati uporabniško izkušnjo prijaviteljev na razpise ter ostalih uporabnikov storitev agencije. Prav tako namerava vzpostaviti informacijski sistem za izboljšanje pregleda nad izvajanjem storitev ter tudi sistem za združevanje in koordinacijo vseh informacij in storitev podpornega okolja.

Agencija pa je v uporabo že predala nov spletni obrazec za pripravo vlog na javni razpis za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini, kateri omogoča precejšnjo poenostavitev izpolnjevanja razpisnih obrazcev in prilog. V procesu izpolnjevanja vloge so na voljo različna pomagala in kontrolni mehanizmi, kar bo uporabnikom olajšalo izpolnjevanje vloge ter jim omogočilo hitro, enostavno in uspešno oddajo prijave na razpis.

»Ker spletni obrazec onemogoči zaključek nepopolnih vlog, ne bo dopolnitev in zavrnitev vlog zaradi nepopolnosti. V preteklosti se je namreč dogajalo, da je bila skoraj vsaka druga oddana vloga nepopolna, zaradi dopolnjevanja vlog pa se je posledično podaljšal celoten postopek podeljevanja sredstev. Poleg tega naj bi se uporabnikom s spletnim izpolnjevanjem vloge za polovico skrajšal tudi čas priprave vloge. Podjetja spletni pripomoček za pripravo vlog že uporabljajo in prvi odzivi so pozitivni,« so pojasnili na agenciji.

Dodali so še, da gre za prototip uporabniku prijaznih, že predizpolnjenih obrazcev za popolno vlogo, kar obenem predstavlja zametek sistema za upravljanje z vlogami na razpise. Dostop do spletnega obrazca bo možen vsakemu registriranemu uporabniku spletnega portala agencije spiritslovenia.si, kjer uporabniku prijazno in personalizirano orodje Moj SPIRIT ponuja tudi možnost dvosmerne komunikacije z agencijo.  

Vloge na javni razpis za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini bodo odslej morale biti izpolnjene s pomočjo spletnega obrazca, v nasprotnem primeru bodo prijavitelji pozvani na dopolnitev, poleg tega pa predpisi velevajo, da bo natisnjen izvod vloge potrebno vložiti na sedež agencije.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.