Naslovnica Šport Deskarji še vztrajajo na snegu, danes na Rogli

Deskarji še vztrajajo na snegu, danes na Rogli

Avtor: Spletno Uredništvo

Zima se je uradno končala, zaključuje se tudi sezona zimskih športov. Po alpskih smučarjih, smučarjih skakalcih, tekačih in biatloncih jo bo danes na Rogli zaključil tudi del deskarjev. Nekatere namreč čakajo še zadnje tekme, ki bodo kasneje v aprilu na Vogli in na Kaninu. Rogla pa bo danes, za konec bogatega dvotedenskega deskarskega programa gostila še državno prvenstvo do 15 leta starosti in vsem deskarjem odprto preizkušnjo v veleslalomu.  

rogla deska na snegu

Na Rogli bo danes moč spremljati naslednike Koširja, Mastnaka, Marguča, Kotnikove, … (foto: rogla.eu.si)

 

Morda se na prvi pogled komu državno prvenstvo za deskarje do 15 leta starosti ne zdi pomembno, vendar gre za naslednike Žana Koširja, ki je Sloveniji prinesel 3 olimpijske medalje in vseh ostalih slovenskih deskarjev, ki so v zadnjih 15 letih na svetovnih prvenstvih skupno osvojili že 11 medalj, v svetovnem pokalu pa temu dodali še 16 zmag na posamičnih preizkušnjah. Deskanje je tako z leti brez velikega pompa postalo ena slovenskih paradnih zimskih disciplin.  

Letos so že celotno drugo polovico marca Roglo povsem zavzeli deskarji. Po evropskem pokalu in državnem prvenstvu za člane in mladince v paralelnem veleslalomu ter uspešno izvedenem devetem ‘Freestyle week-u’ bo zreško Pohorje danes, na zadnji marčevski dan gostilo še državno prvenstvo v veleslalomu za deskarje in deskarke do 15 leta, sledila pa bo še tekma odprtega tipa za vse. Za državne naslove se bodo na progi Ostruščica II borili od 12.30 dalje.

Zadnje prijave bodo sprejemali tudi danes in sicer do 11.30. Sledil bo ogled proge in nato dve posamični vožnji, za končni rezultat bo štel seštevek obeh, pri čemer paralelnih dvobojev ne bo. Poleg državnega prvenstva za mlade deskarje so pripravili ‘open’ veleslalom, na katerem lahko deskajo vsi, od registriranih tekmovalcev pa do rekreativcev. “Štartnine ni. Poleg alpskih deskarjev so seveda dobrodošli tudi vsi hitri freestylerji, ki se za konec sezone želijo pomeriti tudi med vratci,”  je poudaril predstavnik kluba organizatorja SBK Viharnik, Metod Marguč.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.