Naslovnica Trendi Deseti film iz franšize Planet opic prihaja prihodnje leto maja

Deseti film iz franšize Planet opic prihaja prihodnje leto maja

Avtor: Spletno Uredništvo
Konec tedna sta luč sveta ugledala prvi napovednik in plakat filma ‘Kraljestvo planeta opic’ (‘Kingdom of the Planet of the Apes’). Gre za nov akcijsko-pustolovski spektakel znane franšize ‘Planet opici, ki prihaja iz studia 20th Century, v distribuciji Blitz filma pa bo v slovenske kinodvorane prišel maja prihodnjega leta.
Deseti film iz franšize Planet opic prihaja prihodnje leto maja

Prizor s plakata najnovejšega filma iz franšize Planet opic (foto: Blitz Slovenija)

Franšiza ‘Planet opic’ je doslej štela že devet filmov, prvi je izšel že leta 1968, vse pa je nastalo po romanu Pierra Boullea. V prvem delu franšize so do leta 1973 posneli 5 filmov zapored, nato je sledila pavza do ‘remakea’ v letu 2001, nakar se je novejši del franšize začel leta 2011 z filmsko uspešnico ‘Vzpon planeta opic’. V mesecu maju prihodnjega leta pa se obeta nov film – ‘Kraljestvo planeta opic’, ki se dogaja nekaj generacij po Cezarjevi vladavini.

»V tem svetu so opice prevladujoča živeča vrsta na Zemlji in živijo v harmoniji, medtem ko je človeška rasa močno okrnjena in živi v senci opic. Medtem, ko novi tiranski vodja opic gradi svoj imperij, se ena izmed mlajših opic poda na mučno potovanje, zaradi katerega podvomi v vse, kar je vedel o preteklosti ter mora sprejeti odločitve, ki bodo določile prihodnost tako opic kot ljudi,« razkriva prvi filmski napovednik.

Za režijo ‘Kraljestvo planeta opic’ je poskrbel Wes Ball, medtem ko glavne vloge igrajo Owen Teague, Freya Allan, Kevin Durand, Peter Macon in William H. Macy. Scenarij so spisali Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver in Patrick Aison, producenti so bili Wes Ball, Joe Hartwick, Jr. Rick Jaffa, Amanda Silver in Jason Reed. Film bo v slovenskih kinih distribuirala  družba Blitz film & video distribution.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.