Naslovnica Slovenija Decembrske sladkosti se v Portorožu začenjajo že novembra

Decembrske sladkosti se v Portorožu začenjajo že novembra

Avtor: Spletno Uredništvo

Decembrska praznovanja se bodo v Portorožu pričela v znamenju gastronomskega sejma v katerem bo tokrat v soredju kraljica pregrehe – čokolada. Za uvod napovedujejo tudi prižig prazničnih luči in obisk prvega od treh dobrih mož – Miklavža.

Decembrske sladkosti se v Portorožu začenjajo že novembra

Letos bo božično-novoletni sejem zaznamovala predvsem čokolada (foto: Jaka Ivančič/TZP)

 

Decembrske sladkosti se bodo letos v Portorožu pričele že 29. novembra, ko bodo v parku hotela Kempinski Palace Portorož odprli božični sejem z bogato gastronomsko ponudbo in izdelki umetnostne obrti. Začetek pa bo povsem v znamenju čokolade, saj lahko bodo obiskovalci lahko ves konec tedna od 29. novembra do 1. decembra okušali sladke grehe v vseh oblikah, od čokoladne fontane do vroče čokolade z različnimi okusi.

S svojimi čokoladnimi mojstrovinami se bosta predstavila tudi ‘MasterChef Slovenija 2019’ Anže Kuplenik ter ‘MasterChef Slovenija 2017’ Sara Rutar. Slednja bo v soboto in nedeljo izpeljala tudi dve delavnici čokoladnih sladic. V soboto bo delavnica namenjena odraslim, v nedeljo pa najmlajšim. »V nedeljo ne gre zamuditi čokoladne torte velikanke, ki jo bodo brezplačno razdelili med obiskovalce.

Dogajanje bo prvi decembrski vikend popestril tudi bogat spremljevalni program, s priredbami rock in pop klasik bosta nastopili skupini PopGaraž in Take Off, otroci pa si bodo lahko ogledali dve predstavi ter se udeležili praznične kreativne delavnice,« so sporočili s Turističnega združenja Portorož (TZP). Sejem bo v prvi polovici decembra odprt od petka do nedelje, nato pa od 20. decembra do 5. januarja vsak dan.

Sejemsko dogajanje bodo spremljale številne prireditve – zvrstilo se kar 15 koncertov ter več kot 20 kreativnih delavnic in otroških predstav. Sicer bodo praznične luči v Portorožu in Piranu zasvetile 6. decembra, ko bo otroke na božično-novoletnem sejmu obiskal Miklavž. Pripeljal se bo v velikem slogu, v atraktivnem starodobniku kabrioletu. Podobno spektakularno bosta prizorišča kasneje obiskala tudi Božiček in Dedek Mraz.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.