Naslovnica Trendi Decembra v kina prihaja drugi Avatar, sledili bodo še tri filmi

Decembra v kina prihaja drugi Avatar, sledili bodo še tri filmi

Avtor: Spletno Uredništvo
Ljubitelji filmov so ta teden poskočili, ko je bil objavljen prvi napovednik za film, ki je najbrž najbolj težko pričakovana filmska produkcija zadnjega desetletja. Gre namreč za film slavnega režiserja Jamesa Camerona ‘Avatar: Pot vode’. Po 13-letnem premoru bo to drugi film iz franšize Avatar, do leta 2028 pa naj bi sledili še tri filmi.

Decembra v kina prihaja drugi Avatar, sledili bodo še tri filmi

Film ‘Avatar’ Jamesa Camerona je v kina po vsem svetu prišel leta 2009 in takoj postal izjemna uspešnica. Film je osvojil tri nagrade Oscar, podrl pa je tudi vse rekorde gledanosti in trenutno zaseda prvo mesto v zgodovini najbolj uspešnih filmov vseh časov. Režiser Cameron je tedaj ustvaril hkrati prelomnico v filmski industriji, prikazal izjemno vizualno zgodbo ter filmu dodal močan političen pečat.

Film namreč govori o tem, kako ljudje s klasično kapitalistično mentaliteto izkoriščajo naravo in pri iskanju zaslužkov pobijajo domačine. Pravzaprav bi bil film lahko posnet po resničnih dogodkih, saj se je v človeški zgodovini to zgodilo velikokrat. Decembra letos pa po dolgih 13 letih čakanja, v kina končno prihaja drugo nadaljevanje iz studia 20th Century Fox, ki ga bo v Sloveniji distribuiralo podjetje ‘Blitz Slovenija’ – film ‘Avatar: Pot vode’.

»Odkar se je odločil trajno prenesti človeško zavest v telo Avatarja in postati novi vodja naroda Na’vi, Jake Sully zaživi na Pandori. Z Neytiri sta ustvarila družino in dobila otroke. Kolonizacijske sile se vrnejo na Pandoro, da bi oživile prvotno iskanje, zaradi česar Jake in Neytiri pobegneta iz svojega doma in raziskujeta doslej še neznane dele Pandore, da bi srečala ljudstvo Metkayine, klan domorodcev, ki živijo obdani z morjem.

 Pod režijo se tudi tokrat podpisuje James Cameron, producenta sta Cameron in Jon Landau. V glavnih vlogah najdemo Zoe Saldano, Sama Worthingtona, Sigourney Weaver, Stephena Langa, Cliffa Curtisa, Joel Davida Moore-a, CCH Pounder, Edie Falco-a, Jemaine Clement in Kate Winslet,«razkriva napovednik prihajajočega filmskega spektakla, ki v angleškem originalu nosi naslov ‘Avatar: The Way of Water’.

Sicer pa so že pred časom napovedali, da bodo po tem filmu sledili še trije filmi iste franšize – ‘Avatar: The Seed Bearer’ (izšel naj bi decembra leta 2024), ‘Avatar: The Tulkun Rider’ (decembra 2026) in ‘Avatar: The Quest for Eywa’ (decembra 2028).

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.