Naslovnica Trendi D’Artagnan in trije mušketirji se vračajo v kinodvorane

D’Artagnan in trije mušketirji se vračajo v kinodvorane

Avtor: Spletno Uredništvo
Prihodnji četrtek v slovenske kinematografe prihaja že velikokrat predelana zgodba o znani trojici, ki je v bistvu četverica. Gre za najnovejšo filmsko verzijo slavnega romana Alexandra Dumasa ‘Trije mušketirji’: D’Artagnan’.
D'Artagnan in trije mušketirji se vračajo v kinodvorane

Plakat prihajajočega filma ‘Trije Mušketirji: D’Artagnan’ (foto: PR Blitz Slovenija)

Roman ‘Trije mušketirji’ je poleg ‘Grofa Monte Crista’ najbolj znano delo francoskega pisatelja Aleksandra Dumasa. Prav ta zgodba je doživela že ogromno interpretacij, prvi film o mušketirjih pa naj bi nastal že davnega leta 1903. Po podatkih wikipedie naj bi bilo doslej posnetih natanko 30 filmov, 10 animiranih filmov, dolga vrsta TV-serij, nekaj filmov s ‘potomci’ mušketirjev ter celo več radijskih predstav.

Dumasova zgodba govori o spretnem, a hkrati naivnem mladeniču po imenu D’Artagnan, ki od doma odide v Pariz, da bi postal mušketir. To mu sicer prav takoj ne uspe, a kmalu pritegne pozornost treh izkušenih mušketirjev – Athosa, Aramisa in Porthosa, ki ga tudi sprejmejo medse. Medtem, ko rešuje čast svoje kraljice in prihodnost francoskega prestola, se četverica spopada z vojaki hudobnega kardinala Richeliuja…

»Pustolovščina ‘Vsi za enega, eden za vse’ se začne in odvija v hitrem tempu, preskakuje od enega zasuka do drugega z nekaj ljubezni na začetku. Like v filmu je utelesila zvezdniška ekipa: Vincent Cassel kot Athos, François Civil kot D’Artagnan, Romain Duris kot Aramis, Pio Marmaï kot Porthos in Eva Green kot Milady ter Constance Bonacieux kot Lyna Khoudri in mnogi drugi,« razkriva napovednik filma.

Režiser te spektakularne zgodovinska avanture je Martin Bourboulon, poimenovan tudi ‘zlati deček’ francoske kinematografije. Sicer je prihajajoči film ‘Trije mušketirji: D’Artagnan’ tudi prvi del oziroma uvod v filmsko nadaljevanje te zgodbe, ki bo nosilo ime ‘Milady’. Ta film z zelo podobno zasedbo pa naj bi v kina prišel še pred koncem letošnjega leta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.