Naslovnica Šport Danes v gosteh proti Latviji, v torek pa še proti velesili Španiji

Danes v gosteh proti Latviji, v torek pa še proti velesili Španiji

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska moška reprezentanca v futsalu bo danes in v torek nadaljevala s kvalifikacijami za Evropsko prvenstvo 2022. Slovenijo najprej čaka gostovanje v Latviji, nato pa še precej težja, če že ne kar celo najtežja tekma na evropskih tleh – v gosteh proti Španiji. Španci so namreč na dosedanjih 11 evropskih prvenstvih sedemkrat osvojili zlato medaljo, v preostalih štirih poskusih pa so bili dvakrat srebrni in dvakrat bronasti.

Slovenska futsal reprezentanca na enem zadnjih treningov v Mariboru (foto: nzs.si)

 

Slovenska članska reprezentanca v futsalu, ki jo od lani vodi nov selektor Tomislav Horvat, je kvalifikacije za odhod na Evropsko prvenstvo 2022 začela decembra in sicer izjemno uspešno. Za uvod je doma pregazila Švico kar z 12:1. Ta teden pa se je izbrana vrsta zbrala za prva nastopa v letu 2021. Selektor je igralce tokrat zbral v Mariboru, včeraj je moštvo z Dunaja poletelo v latvijsko Rigo, v torek pa ga čaka še let v Madrid.

Današnja tekma proti Latviji sicer ne bo v latvijski prestolnici, ampak v bližnjem mestu Jelgava, ob 17. uri. »Zelo sem vesel, ker so fantje v dobri formi, dosegajo veliko golov, to nas vse hrabri,« je ob zboru ekipe povedal selektor Horvat. Sicer so to že desete slovenske kvalifikacije za EP. Naši so doslej odigrali 27 tekem, od tega so 21 krat zmagali, petkrat izgubili in, kar je še najbolj nenavadno, samo enkrat igrali neodločeno.

Slovenija bo danes v Latviji zagotovo igrala na zmago, saj gre za drugi slovenski nastop v 5. kvalifikacijski skupini, naši pa nimajo kaj taktizirati, ampak morajo zmagovati, po možnosti s čim višjo razliko. Prvo mesto v skupini bo namreč skoraj zagotovo pripadlo sedemkratnim evropskim prvakom iz Španije, proti katerim se bomo borili v torek v Madridu ob 20.45, naši pa bodo zagotovo merili na končno drugo mesto, ki zelo verjetno prav tako pelje na prihodnje EP.

»Uefa je za tokratno kvalificiranje za na evropsko prvenstvo uvedla nov sistem tekmovanja. V osem skupin deljenih 32 ekip, v vsaki skupini se ekipe pomerijo med sabo doma in na tujem. Mesto na EP si zagotovi osem prvakinj skupin, šest najboljše drugouvrščenih zasedb, za zadnje prosto mesto pa se bosta pomerila še sedma in osma drugouvrščena ekipa iz posameznih skupin,« so glede poti na Nizozemsko, kjer bo januarja 2022 na vrsti EP, zapisali na NZS.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.