Naslovnica Šport Dajte jim ljubezen do odbojke

Dajte jim ljubezen do odbojke

Avtor: Spletno Uredništvo

Z Odbojkarske zveze Slovenije so oznanili, da Evropska odbojkarska konfederacija CEV pripravlja drugo serijo spletnih predavanj za trenerje mladih odbojkarjev in učitelje v osnovnih šolah. Predavanja so izjemno pomembna, saj ne gre le za igranje odbojke, ampak tudi za zdravstvene izzive otrok in odraslih.

Dajte jim ljubezen do odbojkeNa CEV so se tokrat modro odločili, da bodo spletna predavanja dostopna vsem (foto: FB OZS)

 

Evropska odbojkarska zveza (CEV) pripravlja drugo serijo spletnih predavanj za trenerje mladih odbojkarjev in učitelje v osnovnih šolah, z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) pa so najavili, da bodo tokrat ta predavanja dostopna vsem zainteresiranim. Vsa štiri predavanja bodo izjemno zanimiva, saj so v ekipi predavateljev priznani mednarodni strokovnjaki za različna področja, ki so povezana z igranjem odbojke.

Prvo predavanje bo na sporedu v četrtek, 13. avgusta. Tedaj bo ameriška trenerska legenda John Kessel spregovorila o bo o tem, kako otroke navdušiti za odbojko in jih voditi do tega, da so se pripravljeni učiti novih stvari. Delovni naslov predavanja je ‘Give them a Love of the Game’. Kessel se sicer z vadbo mladih odbojkarjev ukvarja že od leta 1971 – prihodnje leto bo torej praznoval neverjetnih 50 let treniranja. 

Sledilo bo predavanje finskega strokovnjaka, ki pravi, da mora biti (podobno kot  pri drugih drugi športih) tudi odbojka za otroke do 12 leta starosti izključno igra oz. zabava, ne pa tekmovanje. “Finski odbojkarski zanesenjak Teemu Niemela bo 20. avgusta nastopil s predavanjem ‘Children Learn More Than We Think’ in se dotaknil teme, ki vzbuja veliko polemik, in sicer, zakaj po njegovem mnenju otrok mlajših od 12 let ni primerno učiti drugega kot odbojkarskih osnov,” sporočajo z OZS.

Tretje predavanje bo 27. avgusta in sicer bo Nizozemec Remko Kenter (lani je v Kranjski Gori blestel na na prvi evropski trenerski konvenciji) predstavil proces vadbe otrok do 12 let po svojem programu Action Volley,  predavanje pa bo potekalo pod naslovom ‘How to Inspire Kids to Play Volleyball’. Zadnje predavanje pa bo 3. septembra, imenovalo pa se bo ‘Inhale Strenght, Exhale Stress’. Predavatelj bo Hrvat Zoran Nikolovski, sekretar in član medicinske komisije pri CEV, govora pa bo o obvladovanju stresa in protistresnih tehnikah.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.