Naslovnica Šport Če bi bili malce bolj prebrisani, bi Slovenija verjetno napredovala na EP

Če bi bili malce bolj prebrisani, bi Slovenija verjetno napredovala na EP

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska nogometna reprezentanca je nesrečen ciklus kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 zaključila v Varšavi, kjer je izgubila proti Poljski s 3:2. (1:1). Naši so tako kvalifikacije nazadnje pristali na četrtem mestu skupine G. Ob tem neuspehu ostaja grenak priokus, da bi se mu zagotovo dalo izogniti. 

Če bi bili malce bolj prebrisani bi Slovenija verjetno napredovala na EP

Slovenija ni pokvarila dvojnega Poljskega slavja ob napredovanju na EP in 100-letnici Poljske nogometne zveze (foto: FB PZPN)

 

Gostovanje zadnjega kroga kvalifikacij za Evropsko prvenstvo 2020 ni moglo spremeniti ničesar. Poljska si je že zagotovila udeležbo na EP, Slovenija jo je že zapravila. Šlo je torej za prestiž. Slovenska članska nogometna reprezentanca se včeraj v Varšavi zagotovo ni osramotila. Odigrala je po svojih najboljših močeh, kar v tem trenutku ni bilo lahko ter z učinkovitima kombinacijama Matavža in Iličića dvakrat ujela vodstvo Poljakov.

Vendar pa je spet škripalo v fazi obrambe, tako pri kotih domačinov, kot tudi ob drugem golu Lewandowskega. Najboljšega poljskega napadalcev vseh časov je namreč ob drugem zadetku domače izbrane vrste bolj ali manj od daleč spremljalo kar 7 slovenskih igralcev (in Oblak na vratih, pa je vseeno zabil mojstrski gol).Tudi neumna poteza Kurtiča, ko je bil izključen v 87. minuti, pri izidu 2:2, je poljski reprezentanci še olajšala pot do zmage.

Slovenija je sicer tekmo odigrala z malce spremenjeno taktično postavitvijo, a to ni veliko vplivalo na razplet. Akciji ob obeh slovenskih zadetkih pa sta pokazali, da bi morali Iličiću najbrž spremeniti igralni položaj. Kakorkoli, sedaj je že prepozno. Slovenski selektor Matjaž Kek in njegovi sodelavci bodo imeli pozimi precej časa, da dobro premislijo, kako naprej. Na koncu je namreč Slovenija zasedla četrto mesto v skupini, zbrala je 14 točk. Vendar pa bode v oči, da je zapored izgubila zadnje tri tekme.

Če bi naši v Skopju proti Severni Makedoniji, v Stožicah proti Avstriji in nazadnje v Varšavi proti Poljski igrali zaprto, obrambno, na neodločen izid in vsakič izvlekli npr. rezultat 0:0, bi danes imeli 17 točk in bi se verjetno veselili napredovanja. Tako pa smo naivno nasedli Makedoncem, se znašli v dodatnih težavah proti Avstriji in nazadnje klonili še v Varšavi. Najbolj boli, ker smo bili po s srcem priborjenih septembrskih domačih zmagah proti Poljski in Izraelu tako blizu uspeha, potem pa smo odpovedali.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.