Naslovnica Šport Cavani najbrž poleti iz Paris Saint Germaina k Manchester Unitedu

Cavani najbrž poleti iz Paris Saint Germaina k Manchester Unitedu

Avtor: Spletno Uredništvo

Čeprav je zaradi pandemije koronavirusa skoraj ves svetovni nogomet na čakanju, pa se vseeno najde kakšna novica o morebitnih odmevnih prestopih. Tako naj bi se po pisanju angleških medijev Manchester United zanimal za nakup napadalca PSG-ja Edinsona Cavanija.

Cavani najbrž poleti iz Paris Saint Germaina k Manchester Unitedu

Cavani redno sam prevzema največja bremena v napadu tako v klubski, kot v reprezentančni konkurenci (foto: soccer.ru)

 

En najbogatejših klubov na svetu Manchester United naj bi v kratkem podpisal pogodbo z najboljšim strelcem v recentni zgodovini Paris Saint-Germaina Edinsonom Cavanijem. 33-letni napadalec pariškega kluba, ki je doslej na 301 nastopih za večkratne francoske prvake zabil neverjetnih 200 golov, namreč ob koncu sezone končuje svojo sedanjo pogodbo s PSG-jem in bo najbrž zapustil Park princev.

Cavani je tudi dolgoletni standardni član urugvajske nogometne izbrane vrste, za katero je zbral 116 nastopov in dosegel spoštovanja vrednih 50 golov. Kariero je začel v urugvajskem Danubiu (Donavi), nato je prestopil v Palermo in roza-črni klub zapustil prav tisto poletje, ko je potem na Sicilijo prišel slovenski as Josip Iličič. Ponudba Napolija je bila namreč preveč mamljiva, enako kot je bila nekaj sezon kasneje finančno izjemno privlačna tudi ponudba PSG-ja.

Ker je imel med zadnjo sezono 2019-20 v Parizu nekaj težav, so ga že med zadnjim zimskim prestopnim rokom povezovali s prestopom v slavni argentinski klub Boca Juniors. Vendar ima moštvo iz Buenos Airesa zagotovo na razpolago manj finančnih sredstev kot evropski nogometni velikani. Tako se je seveda hitro našel nekdo, ki bi mu izkušnje Cavanija in njegova spretnost pri doseganju golov prišli še kako prav.

Vprašanje pa je, kaj lahko 33 letni napadalec še da od sebe, oziroma česa je pravzaprav še sposoben. Med januarskim prestopnim rokom so se sicer razširile tudi novice o njegovem prestopu v Atletico Madrid slovenskega zvezdnika Jana Oblaka, a se na koncu, kot v večini odmevnih prestopnih zgodb, ni zgodilo prav nič.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.