Naslovnica Magazin Bolj kot mu nagajajo, bolje Huawei posluje

Bolj kot mu nagajajo, bolje Huawei posluje

Avtor: Spletno Uredništvo

Kitajski tehnološko-komunikacijski gigant Huawei je pred kratkim objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje letošnjega leta in sicer je ustvaril prihodke v višini približno 78,02 milijarde evrov, kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

Bolj kot mu nagajajo bolje Huawei poslujeHuaweijevi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva (foto: consumer.huawei.com)

 

Kljub težavam zaradi ameriških obtožb o vohunjenju, kljub sankcijam, kljub trgovinski vojni med Kitajsko in ZDA ter kljub mednarodni aferi z aretacijo glavne finančne direktorice podjetja, kitajski velikan Huawei še naprej posluje s pozitivnimi številkami. Huawei je pred kratkim objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje letošnjega leta, v katerem je ustvaril za 78,02 milijarde evrov prihodkov in od tega je bilo 8,7 % čistega dobička.

»Podjetje nadaljuje z osredotočenostjo na infrastrukturo IKT in pametne naprave ter še naprej povečuje učinkovitost poslovanja. To je prispevalo k operativni in organizacijski stabilnosti ter utrdilo uspešnost poslovanja v prvih treh četrtletjih leta 2019. V tem obdobju vse več mobilnih operaterjev pospešuje izgradnjo omrežij pete generacije (5G), Huawei pa nadaljuje s predstavitvami inovativnih rešitev, kot je na primer tehnologija Super Uplink 5G. Huawei tudi nadaljujejo s sklepanjem partnerstev v mobilni industriji za spodbujanje inovacij,« so pojasnili Kitajci. 

Objavili so tudi podatke, po katerih je do danes Huawei sklenil več kot 60 komercialnih pogodb za gradnjo mobilnih omrežij pete generacije (5G) z vodilnimi svetovnimi operaterji in jim dostavil več kot 400 tisoč aktivnih antenskih sklopov MIMO (AAU). Huawei je pred kratim predstavil tudi novo digitalno platformo Huawei Horizon, ki različnim industrijskim in javnim sektorjem omogoča pospešeno digitalno preobrazbo. Do konca tretjega četrtletja 2019 je več kot 700 mest, 228 podjetji iz seznama Fortune Global 500 in 58 s Fortune Global 100 kot partnerja v procesu digitalizacije izbralo ravno Huawei.

Poleg tega je Huawei v tretjem kvartalu leta 2019 predstavil računalniško gručo Atlas 900, najhitrejši ‘sistem’ za učenje umetne inteligence na svetu. Kar 3 milijone uporabnikov in razvijalcev v velikih podjetjih je Huaweiev oblak uporabilo za razvoj svojih izdelkov in storitev. Enakomerno rast pa je kitajski tehnološki velikan zabeležil tudi na področju pametnih telefonov, saj je Huawei v prvih treh četrtletjih uporabnikom po vsem svetu dostavil več kot 185 milijonov naprav.

Podobno narašča prodaja drugih naprav za potrošnike, kot so osebni računalniki, tablični računalniki, nosljive naprave in pametni zvočniki. Izredno hitrega razvoja pa je deležen tudi Huaweiev ekosistem mobilnih storitev. Privabil je več kot 1,07 milijona razvijalcev, deluje pa v 170 državah sveta. V sporočilu za javnost so pri Huaweiu omenili še novi pametni televizor Vision, ki so ga predstavili ravno v tretjem četrtletju (Q3) in je bil hitro deležen priznanj potrošnikov in industrije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.