Naslovnica Gospodarstvo Luka Koper neguje in širi poslovne stike s Srednjo Evropo

Luka Koper neguje in širi poslovne stike s Srednjo Evropo

Avtor: Spletno Uredništvo

Luka Koper d. o. o. nadaljuje s svojo strategijo širitve poslovanja z državami Srednje Evrope. Tako so tudi letos serijo jesenskih srečanj s poslovnimi partnerji pričeli v Pragi in na Dunaju, sledili bosta Budimpešta in Bratislava.

Luka Koper neguje in širi poslovne stike s Srednjo Evropo

Poleg kontejnerjev so avtomobili najbolj opazen predmet poslovanja korskega pristanišča s Srednjo Evropo (foto: FB Luka Koper)

 

Predstavniki Luke Koper d. o. o. so kot prvega iz vrste tradicionalnih poslovnih srečanj pred iztekom leta prejšnji teden v srcu češke prestolnice Prage organizirali sprejem za svoje češke poslovne partnerje in za tiste, ki bi lahko v kratkem to postali. Odziv je bil nad pričakovanji, saj je udeležbo potrdilo več kot 180 partnerjev, ki delujejo na področju logistike in transporta. Češki trg postaja vse pomembnejši za koprsko pristanišče, predvsem na področju kontejnerjev in avtomobilov, zato je razumljivo vse vvečje zanimanje za logistično pot preko Kopra.

Iz Luke Koper so še pojasnili, da je pretovor kontejnerjev za Češko v letu 2018 znašal 70.000 TEU (kontejnerskih enot), kar je za 20 odstotkov več kot leto poprej. Drugo tradicionalno poslovno srečanja pa je bilo na vrsti na Dunaju. Tam so predstavniki koprskega pristanišča v slikovitih prostorih Dunajskega naravoslovnega muzeja gostili skoraj 300 zastopnikov avstrijskih logističnih podjetij in tudi širše koprske pristaniške skupnosti (prevoznike, logiste, trgovske družbe,…).

Vrhovi Luke Koper so tako na Češkem kot v glavnem mestu Avstrije prisotnim gostom predstavili najpomembnejše pridobitve edinega slovenskega tovornega pristanišča v zadnjem letu. Posebej so se posvetili tudi aktualnim investicijam Luke Koper, medtem ko so se lahko gostje s pomočjo posebnih očal opravili virtualni sprehod po pristanišču ter si ga ogledali s povsem nove perspektive. Konec novembra bodo podobna poslovna srečanja izpeljali še v madžarski Budimpešti in slovaški Bratislavi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.