Naslovnica Magazin Bliža se prva slovenska NFT konferenca ENEFTI

Bliža se prva slovenska NFT konferenca ENEFTI

Avtor: Spletno Uredništvo
Digitalna agencija April 8, ki je ustvarila prve žetone NFT (nezamenljive žetone) za posamezno turistično destinacijo v Sloveniji, bo v sodelovanju s Slovensko NFT skupnostjo 1. junija izpeljala prvo slovensko NFT konferenco, imenovano ENEFTI.
Bliža se prva slovenska NFT konferenca ENEFTI

Tri verzije prvega slovenskega NFT žetona, na katerem je koza Srečka (foto: IPPR/April 8/TZP)

NFT žetoni so posebni nezamenljivi žetoni (angleško: non-fungible tokens), ki v svetu in tudi v Sloveniji vzbujajo vse več poslovnega zanimanja. Potem, ko je Digitalna agencija April 8 pred kratkim predstavila prve slovenske žetone NFT in sicer za turistično destinacijo Portorož-Piran, pa se v kratkem napoveduje tudi premierna slovenska NFT konferenca. Poimenovali so jo ENEFTI, na vrsti pa bo v sredo, 1. junija 2022, v Kristalni Palači v Ljubljani.

Program dogodka je pester in predvideva, da bodo v seriji predavanj in ART panelov v živo prisotni dobili odgovore na vprašanja, kaj v resnici pomeni NFT, kakšne so možnosti uporabe nezamenljivih žetonov v digitalnem marketingu, ali se da z zgodnjim vstopom v panogo NFT resnično obogateti ter kako lahko umetniki z najrazličnejših področij skozi rešitve NFT izkoristijo svoje talente.

»Ker bo tehnologija NFT v prihodnosti spremenila način interakcije, deljenja, trgovanja in sodelovanja med ljudmi, bo del programa namenjen tudi odkrivanju novih poslovnih priložnosti in novih segmentov strank ter mreženju. Obiskovalci bodo v VR-kotičku Multiversuma lahko tudi sami izkusili povezljivost in aplikativnost digitalnih elementov v metavesolju,« so še pojasnili organizatorji konference oz. njihovi zastopniki s podjetja IPPR.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.