Naslovnica Kronika Iskanje izginulega Gorenjca, deportacija pedofila in avstrijske mejne kontrole

Iskanje izginulega Gorenjca, deportacija pedofila in avstrijske mejne kontrole

Avtor: Spletno Uredništvo
S Policije prihajajo tri novice, ki se tičejo treh med seboj zelo različnih področij dela slovenskih policistov. Tako na Gorenjskem iščejo izginulega človeka, v Kambodži so prijeli slovenskega pedofila, na slovensko-avstrijski meji pa se napovedujejo daljše čakalne dobe.
Iskanje izginulega Gorenjca, deportacija pedofila in avstrijske mejne kontrole

Fotografija pogrešanega Igorja Sajovica iz Kranja (foto: polcija.si)

Policija je sporočila, da je pogrešan 48-letni Igor Sajovic iz Kranja. Nazadnje je bil viden v nedeljo, 15. maja 2022, okrog 11. ure v Sebenjah pri Tržiču, vozil pa naj bi se s Citroenom C2 črne barve, ki ima registrsko oznako KR CK-484. Igor je visok okoli 185 cm, ima kratke lase, oblečen naj bi bil športno in sicer v kratko majico, rdeče kratke hlače ter modre superge, poleg tega ima najbrž tudi moder nahrbtnik in zeleno opasno torbico.

Slovenska kriminalistična policija pa je uspešno zaključila dlje časa trajajoče iskanje povsem drugačne vrste. Našli so namreč slovenskega državljana, ki je bil že pred časom obsojen zaradi storitve kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, ter kaznivega dejanja izdelave in posesti pornografskega gradiva. Pedofil je bil na begu od leta 2017, na podlagi mednarodnega policijskega sodelovanja pa je bila pred kratkim prijet v Kambodži.

Kambodža je namreč po Tajski in Filipnih postala zelo priljubljena med pedofili, tako da so tudi lokalne oblasti posebej pozorne na tujce moškega spola, ki niso več tako mladi. Sicer pa so slovenskega pedofila, katerega imena Policija ni razkrila, konec minulega tedna iz jugovzhodne Azije že deportirali nazaj v Slovenijo. Kaj je v zadnjih petih letih pedofil na begu počel v Kambodži, pa si lahko le mislimo.

Tretja novica, ki je prišla s strani Policije, pa je obvestilo s strani njihovih avstrijskih kolegov. Avstrijski varnostni organi bodo podaljšali nadzor na svojih notranjih mejah s Slovenijo in Madžarsko. Ukrep, ki sicer že v veljavi bo po novem trajal še najmanj do 11. novembra 2022. Prehajanje državne meje izven (nekdanjih) mejnih prehodov tako še naprej ne bo možno, avstrijski mejni organi pa bodo lahko pri prehodu meje opravili tudi kontrolo.

»Ob prometnih konicah bo zato lahko prihajalo do povečanih čakalnih dob na vstopu v Avstrijo (predvsem tovornih) vozil, predvsem na največjih čezmejnih komunikacijah (Šentilj, Karavanke),« so pojasnili s slovenskem Policije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.