Naslovnica Šport Blaž Blagotinšek drugič zapored najboljši obrambni igralec Lige prvakov

Blaž Blagotinšek drugič zapored najboljši obrambni igralec Lige prvakov

Avtor: Spletno Uredništvo

Rokometna zveza Slovenije (RZS) je posredovala novico Evropske rokometne zveze (EHF) o proglasitvi najboljših igralcev zadnje sezone Lige prvakov. Steber obrambe slovenske reprezentance Blaž Blagotinšek je bil drugo leto zapored izbran za najboljšega obrambnega igralca lige, kar je izjemen dosežek.

Blaž Blagotinšek drugič zapored najboljši obrambni igralec Lige prvakov

Orjaški 26-letni Celjan je na igrišču ponovno dokazal, da gre za odličnega obrambnega igralca (foto: FB RZS)

 

Rokometna zveza Slovenije (RZS) je povzela novico Evropske rokometne zveze (EHF), kjer so razglasili najboljše rokometaše zadnje sezone Lige prvakov. Sezona 2019-20 je bila sicer zaradi izbruha pandemije prekinjena, vodstvo tekmovanja pa se je nato odločilo, da jo bo zaključil šele konec decembra.

Končnico so sicer sklestili na zaključni turnir četverice, kjer se bosta dva najboljša kluba iz skupine A španska Barcelona (prvi favorit za končno zmago) in francoski PSG križala z prvouvrščenima iz skupine B po drugem delu tekmovanja madžarskim Vezspremom in nemškim Kielom.

Medtem pa so pri EHF izpeljali glasovanje navijačev in proglasili najboljše rokometaše po posameznih igralnih mestih po rednem delu lige. »Slovenski reprezentant Blaž Blagotinšek, sicer član madžarskega Veszprema, je bil po mnenju navijačev znova najboljši obrambni igralec tekmovanja.Blagotinšek je eden izmed dveh rokometašev, ki mu je uspelo ubraniti lanskoletno lento.

Poleg njega je to uspelo še Dancu Mikkelu Hansnu, ki na položaju organizatorja igre brani barve francoskega PSG-ja. V zadnjih tednih je sicer v spletnem glasovanju sodelovalo okoli 34 tisoč navijačev s celega sveta, izmed katerih jih je 10.586 svoj glas med hrusti, nominiranimi za najboljšega obrambnega igralca namenilo Blagotinšku,« so zapisali na RZS.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.