Naslovnica Šport Bilo je prelepo, da bi lahko trajalo

Bilo je prelepo, da bi lahko trajalo

Avtor: Spletno Uredništvo

Bojazni o novem kolapsu koprske košarke se uresničujejo. KK Koper Primorska je zabredel v hudo finančno krizo, v zadnjih dneh je ostal brez treh najboljših igralcev in za nameček je odstopil tudi trener Golemac. Klub naj bi sedaj pocenil in pomladil ekipo, vendar pa je veliko vprašanje, kaj se bo zgodilo do konca sezone.

Bilo je prelepo da bi lahko trajaloTako so se Koprčani spomladi veselili prvega naslova Prvakov Slovenije v zgodovini (foto: kzs.si)  

 

Aktualni slovenski državni, pokalni in superpokalni prvaki, zmagovalci zadnje sezone A2 ABA lige in najprijetnejše presenečenje sezone A1 ABA lige, so zabredli v hude finančne težave. Plače so v KK Koper Primorska se zamujale že nekaj časa, pojavile so se tudi govorice o čudnih stavniških vplačilih za tekme Primorske v slovenskem državnem prvenstvu, sedaj pa je očitno prišlo do prve faze razpada kluba.

Ta teden so namreč ekipo zapustili Marko Jagodić Kuridža, Lance Harris in Marjan Čakarun, ki so bili člani prve peterke in najbrž tudi najboljši trije igralci koprskega kluba. Po poročanju slovenskih medijev je najboljši strelec lige ABA Harris prestopil v črnogorski Mornar iz Bara, kamor naj bi pravkar odšla tudi trener Jurica Golemac in njegov pomočnik Andrej Žakelj. Marjan Čakarun naj bi se že preselil na Madžarsko, Marko Jagodić Kuridža pa naj bi že postal član evroligaša Crvene zvezde, ki v Kopru gostuje v ponedeljek.

Marsikdo sedaj ne verjame, da bodo ‘Koprčani’ sploh vzdržali do konca sezone, čeprav je prvi mož kluba Gregor Vuga zatrdil, da seveda nameravajo vztrajati, vendar bodo pocenili in pomladili ekipo. Koprska košarka je sicer od osamosvojitve Slovenije do danes ugasnila že vsaj dvakrat (KK Slovenica in KK Koper mladi). Prav zaradi te praznine se je pred tremi sezonami domžalska KK Lastovka sploh preselila na Obalo, kjer se je s ŠD Koš združila v KK Koper Primorska.

Vendar so se kmalu po združitvi začele vrstiti številne kadrovske menjave znotraj klubskih struktur, kar je bil prvi znak, da nekaj ni v redu. Poleg menjav zaposlenih v upravi pa so klub začeli zapuščati trenerji mlajših selekcij, odšla je na primer kar celotna ekipa deklic, uprava pa je hitro prekršila dogovor o vzgoji mladih primorskih oziroma slovenskih igralcev ter se posvetila predvsem članski ekipi in nakupovanju košarkarjev.

Očitno se je ta politika kratkoročno izkazala za izjemno uspešno, a je obenem tudi enako očitno slonela na zelo trhlih temeljih. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.