Naslovnica Gospodarstvo B2B za prodor Slovencev na 60-milijonski trg

B2B za prodor Slovencev na 60-milijonski trg

Avtor: Spletno Uredništvo

 Sosednja Italija s svojim 60-milijonskim tržiščem slovenskemu gospodarstvu nudi izjemno veliko poslovnih priložnosti. Slovenska podjetja bodo imal za navezavo stikov posebno priložnost na strokovnem srečanju, poimenovanem Matching Day, ki ga v nesporedni bližini slovenske meje organizira obrtniška zbornica Furlanije-Julijske krajine.   

industria maranh o worker 713766

Furlanija-Julijska krajina ima razvejano gospodarstvo, najbolj pa slovi po kmetijstvu, predelovalni in pohištveni industriji (foto: pxhere.com)

 

Furlanija-Julijska krajina je ena od bolj razvitih italijanskih regij, sploh glede obrtništva, male in srednje industrije. Tega se zavedajo tudi v Javni agenciji SPIRIT Slovenija, kjer vabijo slovenska podjetja na individualne B2B sestanke s potencialnimi italijanskimi poslovnimi partnerji v okviru dogodka Matching Day 2018. Ta bo potekal v soboto, 24. marca 2018, v kraju Corno di Rosazzo (na pol poti med Gorico in Vidmom, v bližini Goriških Brd), je že deseti po vrsti in predstavlja najpomembnejše B2B (business to business) srečanje v Furlaniji-Julijski krajini.

Glavni organizator Confartigianato (obrtniška zbornica) iz Vidma pričakuje okoli 100 podjetij iz severovzhodne Italije ter sosednjih držav. Dogodek je namenjen podjetjem iz vseh sektorjev, večji poudarek bo na gradbeništvu (gradnja objektov, stavbno pohištvo, dobava materialov) inštalacijah (elektro, toplotne in tehnološke inštalacije, domotika in pametne hiše) pohištvu (notranja oprema, dizajn) elektroniki razvoju programskih storitev in IKT (programerstvo, razvoj naprednih spletnih strani, e-trgovina, idr.)

Za sodelujoča podjetja bo organiziranih do 20 (minimalno 12) kratkih individualnih sestankov (B2B). Vsako prijavljeno podjetje (rok se izteče poutrišnjem) bo preko on-line platforme vpisalo svoj profil in izbralo podjetja, s katerimi bi želelo imeti individualni sestanek. Pred začetkom dogodka bodo vsi udeleženci prejeli natančen urnik B2B pogovorov. Udeležencem bodo za pogovore na voljo tudi partnerji dogodka ter predstavniki Združenja agentov.

Agencija SPIRIT Slovenija srečanje pripravlja z skupaj z najštevilnejšo podjetniško organizacijo v Deželi Furlanija Julijska Krajina, Confartigianato-Imprese iz Vidma, Slovenskim deželnim gospodarskim združenjem-SDGZ, Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije ter Gospodarsko zbornico Slovenije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.