Naslovnica Slovenija Avtocestna policija čaka na strokovno evalvacijo

Avtocestna policija čaka na strokovno evalvacijo

Avtor: Spletno Uredništvo
Zgodba o slovenski avtocestni policiji pravkar dobiva novo poglavje. Zastopniki Ministrstva za notranje zadeve (MNZ) in Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) so namreč dosegli načelni dogovor glede novega sporazuma o sodelovanju pri financiranju avtocestne policije. Kako bo avtocestna policija v bodoče sploh organizirana, pa bo odvisno od strokovne evalvacije celotne strukture. Najbrž je ne bodo ukinili, a tudi 6 enot in predvidenih 170 ljudi verjetno ne bo štela.
Avtocestna policija čaka na strokovno evalvacijo

Strokovna evalvacija bo pokazala, koliko enot avtocestne policije dejansko potrebujemo v Sloveniji (foto: policija.si)

Prva enota slovenske avtocestne policije je 1. junija zaživela lani, zadolžena pa je bila za območje Ljubljane. Letos so se ji spomladi pridružile še enote Celje, Maribor in Koper, enota Novo mesto pa naj bi bila zaživela do konca letošnjega leta. Vendar je po zamenjavi vlade prišlo do preverjanja proračunskih postavk in pojavilo se je tudi vprašanje, ali res potrebujemo toliko enot avtocestne policije, če se večina prometne problematike zgodi na preostalih cestah?

Z ustanavljanjem vseh teh avtocestnih enot so namreč prejšnji oblastniki očitno kadrovsko tako podhranili klasično prometno policijo, da je bilo delovanje slednje precej ovirano in zato so konec julija enote Maribor, Celje in Koper začasno kar ukinili. Kako se bo avtocestna policija v Sloveniji organizirala v bodoče, pa bo odvisno od mnenj delovne skupine, ki je bila na Policiji ustanovljena za evalvacijo celotnega delovanja avtocestne policije.

Delovna skupina naj svoje delo zaključila že v roku 14 dni, potem bo izdelala končno poročilo in šele nato bodo pristojni odločali o nadaljnji usodi avtocestne policije. Ker pa so v notranji reviziji policisti hitro našli nedopustne nepravilnosti na relaciji med Družbo za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) in Ministrstvom za notranje zadeve (MNZ), so se morali najprej odzvati na te ugotovitve.

DARS, MNZ in pa tudi Ministrstvo za infrastrukturo so imeli namreč od 23. decembra lanskega leta sklenjeno medsebojno pogodbo o sodelovanju, ki se je nanašala predvsem na financiranje in na objekte, v katerih bi morale biti locirane enote avtocestne policije. Zato so policisti sedaj sklicali nov sestanek z DARS-om. »Udeleženci sestanka so se strinjali, da obstoječe pogodbeno sodelovanje zaradi sumov kršitve javnofinančne zakonodaje sporazumno prekinejo.

MNZ in DARS pa v nadaljevanju poskušata skleniti nov sporazum o sodelovanju na področju zagotavljanja varnosti na slovenskih avtocestah. Nov sporazum bo pravnoformalno nesporen in bo nedvoumno spoštoval omejitve, ki jih opredeljuje Zakon o javnih financah, in bo hkrati omogočal tvorno sodelovanje Policije in DARS pri urejanju prometa na slovenskih avtocestah,« so zapisali v sporočilu za javnost Policije.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.