Naslovnica Šport Če bi igrali v Stožicah, bi verjetno padla tudi Brazilija

Če bi igrali v Stožicah, bi verjetno padla tudi Brazilija

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenskim odbojkarjem ni uspelo priti do medalje na svetovnem prvenstvu, a je vseeno poskrbela za eno najprijetnejših presenečenje v zgodovini svetovne odbojke. V tekmi za tretje mesto je bila Brazilija v poljskih Katovich s 3:1 (18, 18, -22, 18) boljša od naših. Za kaj več so najbrž manjkale predvsem polne slovenskih tribune navijačev.
Če bi igrali v Stožicah, bi verjetno padla tudi Brazilija

Slovenski blok proti brazilskim zvezdnikom (foto: OZS/FIVB/VolleyballWorld)

Odbojkarska zveza Slovenije in vsi ljubitelji športa v državi so lahko izjemno ponosni na člane slovenske moške odbojkarske reprezentance, ki so na svetovnem prvenstvu pravkar zasedli visoko četrto mesto. Trikratnim evropskim podprvakom je v tekmi za tretje mesto manjkalo predvsem tiste izjemne podpore s tribun, ki so je bili deležni do polfinala, ko so vse tekme igrali v ljubljanskih Stožicah.

Z izjemo tesnega poraza po petih nizih proti Franciji slovenski odbojkarski asi na domačem parketu v prvem delu SP dobili prav vse tekme. Potem pa so se naši preselili na Poljsko, ki je skupaj s Slovenijo gostila to svetovno prvenstvo, kjer so v Areni Spodek v Katovicah najprej gladko s 3:0 izgubili polfinale proti Italiji, potem pa včeraj precej bolj tesno še tekmo za bronasto odličje proti Braziliji.

Bilo je 3:1 (18, 18, -22, 18) za ‘karioke’, tudi v velikem večernem finalu pa je bil končni rezultat enak in sicer so Italijani porazili gostitelje Poljake  s 3:1 (22, -21, -18, -20). Slovenska reprezentanca je nastopala v postavi Štern T., Pajenk, Kozamernik, Gasparini, Vinčić, Štalekar, Koncilja, Klobučar, Kovačič, Štern Ž., Ropret, Urnaut, Čebulj in Možič, zasluži pa si vso spoštovanje in vse pohvale.

Z osvojitvijo četrtega mesta na SP je namreč zagotovo poskrbela za eno najprijetnejših presenečenje v zgodovini svetovne odbojke. »Srečali smo se z ekipo, ki ima za sabo ogromno tekem na takšni ravni in ki je vajena igrati pod takim pritiskom. Tako je v odbojki, to se pozna. A borili smo se do konca, v nobenem trenutku se nismo nehali boriti. Zame je vse to, kar se je dogajalo v zadnjem mesecu, darilo.

Zares sem vesel, da sem dobil to priložnost in da sem lahko doživel vse, kar se je dogajalo v Stožicah. Hvala, Slovenija,« je po koncu srečanja za bronasto odličje povedal selektor Slovenije Gheorghe Cretu. Velja spomniti, da je slednji prevzel slovensko člansko izbrano vrsto le 18 dni pred pričetkom SP, ta poteza vodstva Odbojkarske zveze Slovenije pa se je izkazala za povsem pravilno.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.