Naslovnica Slovenija Art kamp bo zaključil prvi del sezone zero waste dogodkov

Art kamp bo zaključil prvi del sezone zero waste dogodkov

Avtor: Spletno Uredništvo
S prihajajočim Art kampom na Festivalu Lent se zaključuje spomladanski del sezone Zero waste prireditev. Izkupiček je zelo dober, saj so v društvu Ekologi brez meja so na pot do manj odpadkov pospremili dve novi in hkrati zelo prestižni prireditvi na državnem nivoju – Maraton treh src in filmski festival Kino Otok.
Art kamp bo zaključil prvi del sezone zero waste dogodkov

Prizor z lanskega Art kampa (foto: OčistimoSi/Katja Sreš/EBM)

Družinski festival Art kamp, ki poteka pod okriljem Festivala Lent, bo v Mariborskem Mestnem parku tudi letos poskrbel, da bo odpadkov še manj in da bodo dosledno zbrani ločeno. Na festivalu, kjer so že lani ločeno zbrali 90 % vseh odpadkov, bodo tako letos za vse na voljo pitniki vode, povratna embalaža in razgradljiva gostinska embalaža. Tudi vsebinska rdeča nit festivala temu primerna – posvečena bo alternativam sodobni hitri modi.

V četrtek, zadnji dan meseca junija (30. junija) bo ob 10.30 v sodelovanju z Ekologi brez meja, Zvezo prijateljev mladine Maribor in drugimi partnerji potekala modna in plesna revija v oblačilih iz druge roke, poleg tega pa bosta delovali tudi izmenjevalnica in predelovalnica oblačil. Sicer je prvi pogoj za pridobitev naziva ‘Zero waste peireditev’ meja 90 odstotkov ločeno zbranih odpadkov.

Letos je izjemno množičen športni dogodek Maraton treh src dosegel 91%, izolski filmski festival Kino Otok 95, mariborski (Z)mešani festival pa kar 98 % delež ločenih smeti. Na vseh treh prireditvah so skupno našteli prek 10.700 udeležencev, le-ti pa so ustvarili 835 kg odpadkov. Poleg tega so že drugo leto zapored zero waste aktivnosti izpeljali tudi na Slovenskem oglaševalskem festivalu, a analize o količinah odpadkov od tam še ni na spregled.

Z društva Ekologi brez meja (EBM) so še pojasnili, da so na vseh teh prireditvah dnevno tehtali odpadke po ločenih skupinah, poleg tega pa so potekale aktivnosti za preprečevanje nastanka odpadkov ter za ozaveščanje vseh obiskovalcev in širše javnosti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.