Naslovnica Šport Pričetek Sredozemskih iger v alžirskem Oranu

Pričetek Sredozemskih iger v alžirskem Oranu

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes se v alžirskem pristaniškem mestu Oran pričenjajo Sredozemske igre. Letošnje so 19. igre v zgodovini, na njih pa bo sodelovalo 138 slovenskih športnic in športnikov.
Pričetek Sredozemskih iger v alžirskem Oranu

Slovenska ekspedicija v portoroškem Bernardinu pred odhodom v Alžirijo (foto: oks.si)

Alžirski Oran bo od danes pa do srede 6. julija gostil letošnje Sredozemske igre. Na igrah tokrat sodelujejo evropske države Albanija, Andora, Bosna in Hercegovina, Ciper, Hrvaška, Slovenija, Španija, Francija, Grčija, Italija, Kosovo, Makedonija, Malta, Monako, Portugalska, San Marino, Srbija in Črna gora, afriške države Alžirija, Egipt, Libija, Maroko, Tunizija ter azijske države Libanon, Sirija in Turčija.

Letošnjih iger se bo udeležilo 138 slovenskih športnic in športnikov, število športnih panog na igrah se je z 31 iz leta 2018 tokrat zmanjšalo na 23 športov – atletika, badminton, lokostrelstvo, športna in ritmična gimnastika, košarka 3×3, odbojka, balinanje, boks, cestno kolesarstvo, konjeništvo, sabljanje, nogomet, rokomet, judo, karate, jadranje, strelstvo, plavanje, namizni tenis, taekwondo, tenis, vaterpolo, dvigovanje uteži in rokoborba.

Sredozemske igre so sicer s tekmovalnega vidika pomembne predvsem zaradi tega, ker lahko na njih športniki nabirajo izkušnje za olimpijske igre in ostala največja tekmovanja, ker so medalje s teh iger med športniki zelo cenjene, hkrati pa so ob prisotnosti visoko športno razvitih držav, če že ne kar športnih velesil, kot so Francija, Španija in Italija tekmovanja v nekaterih panogah na presenetljivo visokem kakovostnem nivoju.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.