Naslovnica Trendi Slovensko mladinsko gledališče je spet aktivno prek spleta

Slovensko mladinsko gledališče je spet aktivno prek spleta

Avtor: Spletno Uredništvo

Po novem izbruhu okužb in novem omejevanju celotnega javnega življenja je bilo Slovensko mladinsko gledališče prisiljeno še drugič letos preiti na delovanje prek spleta. Spremenjeni novmbrski program vsebuje nove pogovore iz cikla Dežela pridnih, od katerih je prvi že na voljo, poleg tega posnetek predstave ‘Republika Slovenija’.

Slovensko mladinsko gledališče je spet aktivno prek spletaPrizor iz predstave ‘Republika Slovenija’ (foto: Nejc Saje/SMG)

 

Slovensko mladinsko gledališče (SMG) je moralo zaradi zaostrovanja pandemioloških razmer v državi še drugič letos prekiniti vse nastope v živo in preiti na delovanje prek spleta. Novembrski ‘korona-program’ vsebuje nove pogovore iz cikla Dežela pridnih in posnetek gledališke predstave ‘Republika Slovenija’. Nove vsebine bodo na spored uvrščali ob sobotah, prva pa je že na voljo. V posnetku iz novega ciklusa debatnih dialogov ‘Dežela pridnih’ je voditelj Erik Valenčič gostil Teo Jarc, ki je predsednica sindikata Mladi plus.

‘Na mladih svet pada’ je naslov pogovora o možnostih mladih v sodobnem svetu, še posebej glede na sedanje krizne razmere, o razredni vojni in o te, kaj mlade in vse nas čaka v prihodnosti. »Razredna vojna pravzaprav že poteka. Niso je razglasili proletarci vseh dežel ali celica skrbno izbranih levičarskih skrajnežev, temveč jo proti vsem nam izvaja razred najbogatejših, podprt s kasto političnih lakajev.

To je vojna proti naravi in okolju in vojna proti ljudem – najbolj, in vedno bolj, pa jo občutijo mladi. Že preden so se soočili s posledicami epidemije, so bili v težkem položaju, saj njihove možnosti za človeka vredno življenje in osebni razvoj omejujejo visoke najemnine in drugi stroški, mačehovski odnos države, velika brezposelnost, prekarizacija, negotove razmere na trgu dela in povrh vsega še negotova prihodnost zaradi globalne podnebne krize,« razkriva napovednik.

Prihodnjo soboto bodo na spletnih kanalih SMG objavili posnetek gledališke predstave ‘Republika Slovenija’, ki je sicer nastala kot koprodukcija Slovenskega mladinskega gledališča in Maske Ljubljana. Zadnjo soboto v novembru bo sledil še drugi dogodek iz niza Dežela pridnih z naslovom ‘O spomenikih in ljudeh’, kjer se bo voditelj Boštjan Narat pogovarjal z umetnostno zgodovinarko in teoretičarko Beti Žerovc.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.